Tgrt Haber

Enflasyon sonrası dolar ve euroda hareketlilik! Kurlar yükselişe geçti

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Haber Global
05 Temmuz 2023 12:35 - Güncelleme : 05 Temmuz 2023 12:47
Enflasyon sonrası dolar ve euroda hareketlilik! Kurlar yükselişe geçti

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kurlarda hareketlilik yaşandı. Enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesine rağmen dolar ve Euro kurunda yükselişler görüldü. Peki, Dolar ve euroda son durum ne? İşte güncel rakamlar

TÜİK​, 2023 haziran​ ayı enflasyonunu açıkladı. Rakamların açıklanmasının ardından döviz kurlarında hareketlilik yaşandı. Enflasyonun beklentilerin altında kalmış olmasına rağmen açıklama sonrasında dolar​ ve euro​'daki artış tırmandı. Bugüne 25,99'dan başlayan dolar kuru 26,08 TL'ye ulaşırken, Euro 28,47 TL'ye yükseldi.

Enflasyonda aylık bazda beklentiler yüzde 4,02 düzeyindeydi. Bu rakam enflasyonda son 18 ayın en düşük seviyesini ifade ediyor.

CANLI DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

MERKEZ BANKASI’NIN ÖNCELİĞİ ENFLASYON

Merkez Bankası, PPK özetini yayınladı. TCMB'nin yayınladığı özette, enflasyon vurgusu öne çıktı. Para politikasının önceliğinin enflasyon olduğu bir kez daha yinelendi. Özette, bir önceki para politikasının enflasyondaki yüzde 5 hedefini tutturmaktan çok uzak olduğu belirtilirken, kurulun PPK toplantısı öncesinde makroekonomik ve finansal koşulları analiz ettiğini ve yapılan tespit sonucunda enflasyon görünümünün yeni adımlar atılmasını gerekli kıldığı ifade edildi.

ENFLASYON İSTENİLEN DÜZEYE GELENE KADAR FAİZ ARTIRIMI SÜRECEK

Merkez Bankası; yeni dönem para politikasında başlayan sıkılaşmanın, enflasyonda belirgin bir iyileşme görülene kadar süreceğini belirtti.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, geçtiğimiz hafta bankacılarla gerçekleştirdiği toplantıda, yeni dönemde önceliğin enflasyon ile mücadele olduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber Global
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...