Tgrt Haber

Enflasyon kenefi de vurdu: Tuvalet fiyatlarına yüzde 43 zam

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Eylül 2023 17:06 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 17:06
Enflasyon kenefi de vurdu: Tuvalet fiyatlarına yüzde 43 zam

Son dönemde yüksek enflasyon nedeniyle yaşanan fiyat artışları umumi tuvaletlere de yansıdı. Son alınan kararla tuvalet fiyatlarına yüzde 43 zam yapıldı.

Yüksek enflasyonla mücadele kararlılıkla yürütülürken, son günlerde yaşanan fiyat artışlarına bir yenisi daha eklendi. Eskişehir​'de tuvalet fiyatlarına zam geldi. Alınan kararla tarifelerde yüzde 43 artış gerçekleşti.

Eskişehir Ticaret Odası, tuvalet işletmeleri için azami fiyat tarifesini güncelledi. Son olarak 31 Ocak tarihinde 3,5 TL olarak belirlenen azami fiyat, son düzenleme ile yüzde 43 artırıldı. Böylece tuvalet fiyatı 5 liraya yükseldi.

İZMİR​'DE 50 LİRA

Öte yandan İzmir'in turizm merkezi Çeşme​'de tuvalet ücretini 50 lira yapan işletme sosyal medyaya damga vurmuştu. İlçede birçok noktada ücretsiz tuvalet olmasına rağmen ihtiyacını gidermek isteyen vatandaşların ısrarcı olduğu gerekçesiyle '50 TL' yazısını asmak zorunda olduklarını söyleyen işletmeci Suat Ay, şöyle konuşmuştu:

"Kapasite olarak daha az kişiye hizmet verebilmemize rağmen her gün yüzlerce vatandaş sadece tuvalet ihtiyacını gidermek için kafenin tuvaletini kullanma konusunda ısrarcı. Mağdur olduğumuz için bu yazıyı yazmak zorunda kaldık. Bu yazıyı yazdıktan sonra da rahat ettik."

Çeşme'de bir işletmede tuvalet fiyatının 50 TL olduğunu gösteren yazı sosyal medyada gündem oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...