Tgrt Haber

Enflasyondan yabancılar da nasibi aldı: Antalya'yı tek tek terk ediyorlar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 Kasım 2023 22:55 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 22:56

İşçisinden emeklisine her kesimi etkileyen yüksek enflasyon yabancıları da vurdu. Son dönemde tavan yapan kira fiyatlarından dolayı Antalya’dan sadece son 4 ayda ayrılan yabancı vatandaş sayısı 17 bini geçti.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ülkelerinde ayrılığ Antalya’ya göç eden yabancılar​ da yüksek enflasyondan nasibi aldı. Turizm kentinde ikamet izni ile kalan yabancılar, şehri terk edip ülkelerine dönmeye başladı.  

Astronomik seviyelere çıkan kiralar ve konut fiyatları, kentlere yerleşen yabancıların azalmasına neden oldu.Ekonomim gazetesi'nden Fikri Cinokur'un haberine göre; Antalya​ Göç İdaresi Müdürlüğü’nün verilerine göre 22 Haziran 2023 tarihinde 148 bin 597 olan ilde ikamet iznine sahip yabancı sayısı 26 Ekim 2023 tarihinde 131 bin 659’a geriledi.

4 AYDA 17 BİN KİŞİ AYRILDI

Buna göre sade 4 ayda 17 bin ikamet iznine sahip yabancı, Antalya’dan ayrılırken, yılbaşından bu yana ayrılanların sayısı da 25 bine ulaştı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, Antalya’da ikamet eden yabancı sayısının 2023 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 azaldığını söyledi.

RUSYA​ VATANDAŞLARINI ÜLKELERİNE GERİ ÇAĞIRDI

Rus vatandaşların yoğun yaşadığı Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de Antalya’da ikamet eden yabancı sayısının azalmasının nedeninin, Rusya Federasyonu’nun savaş nedeniyle vatandaşlarına ülkeden çıkış yasağı koyması ve askerlik çağındaki erkeklerin ülkelerine geri dönmelerini istemesi olduğunu söyledi.

Esen, Konyaaltı ilçesinde geçen bahar döneminde 32 bin yabancının oturum izni aldığını, 15- 17 bin civarında da vatandaşlık alanlar olmak üzere ve turist amaçlı olmak üzere toplam 52 bin yabancının yaşadığını söyledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...