Tgrt Haber

EPDK Başkanı bedava doğal gazın detaylarını paylaştı: Hak zayiatı olmayacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 May 2023 11:00 - Güncelleme : 01 May 2023 13:31
EPDK Başkanı bedava doğal gazın detaylarını paylaştı: Hak zayiatı olmayacak

Son dakika haberi: EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bedava doğal gaz müjdesinin detaylarını paylaştı. Yılmaz, tahsil edilen faturaların iptal edileceğini ve hak zayiatı olmayacağını söyledi.

Türkiye​ enerjide her gün yeni bir döneme daha giriyor. Karadeniz gazının kara ulaştırılmasında sonra dünyada yankı uyandıran adımlardan biri de Akkuyu Nükleer Güç Santrali​ oldu. Enerjide kat edilen yollarla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan​, milyonları sevince boğan müjdeleri de peş peşe açıklamıştı. Erdoğan, 1 ay boyunca konutlara ücretsiz doğalgaz​ verileceği duyurmuştu.

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olmasına ilişkin kanun onaylandı. 

Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra ücresiz doğalgaza ilişkin açıklamalarda bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, detayları paylaştı. 

TAHSİS EDİLEN FATURALAR VARSA İPTAL EDİLECEK

Tahsis edilen faturaların iptal edileceğini ve hak zayiatı olmayacağını belirten Yılmaz, "Bedava doğalgaz ve akabinde yapılacak indirim ile ilgili vatandaşlarımızın herhangi bir tereddüdü olmasın. Usul ve esasları belirledik. Dağıtım şirketleri ile görüştük gerekli yazıyı gönderdik. Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek. Ön ödemeli sayaç kullanıcıları da uygulamadan yararlanacak. Bir aylık tüketimi tespit edilecek ve akabindeki ay o miktarda doğalgaz vatandaşımızın kartına ücretsiz yüklenecek" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gülşah özlem uçar 1 Mayıs 2023 12:32

Doğalgaz 600 tl ödedim

Sonraki Haber Yükleniyor...