Tgrt Haber

Erdoğan 2023 enflasyon rakamını açıkladı: Herkes şimdiden hesabını yapsın

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
12 Aralık 2022 21:51 - Güncelleme : 12 Aralık 2022 21:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Hayat pahalılığı ve enflasyonla ilgili mesaj veren Erdoğan, ‘’Enflasyonun birkaç ay içerisinde yüzde 40'lara ineceği ortada, yüzde 20'ler seviyesine indirmekte kararlıyız. Herkes hesabını buna göre yapsın’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, hayat pahalılığı​ ve enflasyona ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

2023 enflasyon​ rakamını açıklayan Erdoğan şöyle konuştu:

ENFLASYON VE FAHİŞ FİYAT ARTIŞI

Emtia fiyatlarındaki yükselişin en belirgin faktörü olan dış sebeplerin istikrara kavuşmasının biraz vakit alacağı anlaşılıyor. İçerideyse kimi panikten kimi art niyetten kaynaklanan kurdaki ve maliyetteki artışla izah edilemeyen fahiş fiyat artışlarına maruz kaldığımız gerçektir. Enflasyonun birkaç ay içerisinde yüzde 40'lara ineceği ortada, yüzde 20'ler seviyesine indirmekte kararlıyız. Herkes hesabını buna göre yapsın.

Ülkenize güvenin, sahip çıkın, destek verin. Kısa vadeli endişeler ve kazanç kaygılarıyla ülkenin geleceğine zarar verecek her türlü tasarruftan uzak durun. Yıl başında her hareketlenmeyi izleyecek, reel ekonomik işleyişe aykırı her gelişmeyi belirleyecek, insanımızın hakkına el uzatanları buna pişman edeceğiz. Çalışanların refah seviyesindeki gerilemeyi telafi gayretimizin, enflasyon maskesi ardına sığınan haramzadelerce akamete uğratılmasına rıza gösteremeyiz.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...