Tgrt Haber

Son dakika! Erdoğan da 'zam yok' dedi: Emekliye bayram ikramiyesi 1100 TL yatacak

20 Nisan 2022 13:25 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 14:10
Son dakika! Erdoğan da 'zam yok' dedi: Emekliye bayram ikramiyesi 1100 TL yatacak

Son dakika haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli bayram ikramiyesiyle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. 'Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?' sorusuna net bir cevap veren Erdoğan, son sözü söyledi. Erdoğan, ikramiyenin 1100 TL yatacağını belirtti.

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyesinin ne kadar yatacağına ilişkin dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, açıklamalarda bulunmuştu.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Bakan Bilgin, emeklilere her yıl iki kez yatırılan bayram ikramiyesi miktarında bir değişikliğe gidilmediğini belirterek 28-29 Nisan tarihlerinde bin 100 TL olarak yatırılacağını açıklamıştı.

"ÇALIŞMA BAKANIM NE DEDİYSE DOĞRUDUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısı sonrası gazetecilerin 'Emekli bayram ikramiyesi zammı olacak mı? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?' sorularına cevap verdi. Çalışma ve Sosya Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in dün açıkladığı gibi ikramiyelerin 1100 TL olarak yatırılacağını söyleyen Erdoğan, "Çalışma Bakanım ne dediyse doğrudur" dedi.

SIĞINMACI TARTIŞMASINA SON NOKTAYI KOYDU

Erdoğan, sığınmacı tartışmaları ile ilgili soruya ise, "Süleyman Bey'in dediği doğrudur. Biz sığınmacıları kovan değil kucaklayan bir iktidarız ve onlara bütün Kuzey Suriye'deki briket evlerin bitişiyle birlikte onları oralara dönüşünü sağlayacağız. Huzurlu bir ortam sağlanınca zaten kendileri gönüllü olarak oraya dönecektir" dedi.

"MEMLEKETLERİNE GERİ DÖNECEKLER"

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sığınmacıların geri gönderilmesi ile ilgili tartışmalara değinmiş şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu zamana kadar 500 bin gönüllü geri dönüş yaptı. Bugün bu mesele provoke ediliyor. Bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu insanlar elbette ki kendi memleketlerine geri dönecekler. 490 bin üzerindeki Suriyeli güvenli bölgelere döndüler, bundan sonra da dönecekler. Zaten güvensiz bölgelere gidişin olabilmesi mümkün değildir. Bu bayram için de önümüzdeki bayram için de güvenli bölgelere gidiş konusunda bizim de bir kısıtımız söz konusudur. Yani bayram gidişine bir kısıtımız var.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fitre20 Nisan 2022 15:53

Günlük fitre 40 liradan ayda 1200 lira yapıyor yani fakire verilen bir sadaka kadar bile değil verdikleri 1100 lira

KemAl20 Nisan 2022 15:44

1100 tl ne 5 yıldır aynı parayı veriyorsun insanlara yazık gunah

Murat 20 Nisan 2022 13:52

Evet seçim zamanıda vatandaş ne derse o. Her şey %200 zamlandı ikramiye çerez parası bile değil. Emekli değince sanki her emekli m.v maaşı alıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...