Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık alım fiyatlarını açıkladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Ağustos 2023 19:25 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 19:58
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık alım fiyatlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından yaptığı konuşmada, binlerce fındık üreticilerine müjdeli haberi verdi. Erdoğan, fındık alım fiyatının Giresun için 84 TL, Revant için 82,50 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Kemerköy Termik Santrali ile ilgili çalışmaları engelleme girişimlerine değindi. Çalışmaların engellenmesi için başlatılan kampanyalara tepki gösteren Erdoğan, bölgede kesilen ağaçların kat ve kat fazlasının yeniden dikileceğini söyledi ve "Kampanyaları ağaç sevgisi ile izah edemeyeceğimiz açıktır. Çevreci görünümlü marjinalllere aldırmıyoruz" dedi. 

Enflasyon konusunda en büyük başarının kendi dönemlerine ait olduğunu aktaran Erdoğan, "Enflasyonu yüzde 6'ya kadar düşürende biz olduk. Enflasyonu yeniden tek haneye biz indireceğiz" ifadelerini kullandı. Binlerce fındık üreticilerine müjdeli bir haber de veren Erdoğan, fındık alım fiyatının Giresun için 84 TL, Revant için 82,50 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

"ÜRETİCİLERİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Erdoğan'ın fındık alım fiyatlarına ilişkin açıklaması şu şekilde:

Yaz döneminde açıkladığımız çeşitli alım fiyatları üreticimiz tarafından memnuniyetle karşılandı. Fındığın ihracatımıza yıllık katkısı 2 milyar doları buluyor. Bu sene 125 tonluk bir rekolte bekliyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi'ni üreticileri korumak için yeniden görevlendirdik.

Fındık alım fiyatı Giresun için 84 TL, Revant için 82,50 TL olarak belirlendi. Alımlarda kilogram başına 1 lira 65 kuruştan başlamak üzere prim verilecektir. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...