Tgrt Haber

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu konuştu, dolar düştü

11 Haziran 2015 17:55
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu konuştu, dolar düştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, seçimlerin ardından yaptığı ilk konuşmada hükümetin bir an önce kurulması yönünde çağrıda bulunması ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının etkisiyle dolar ve euronun yönü aşağıya döndü.

Erdoğan’ın konuşması öncesi 2.7470 - 2.7490 lira dolayında hareket eden dolar, açıklamaların ardından 2.74’ün altına gerileyerek 2.7327 liraya kadar geriledi. Daha sonra kılıçdaroğlu’nun da Twitter hesabından, "Amacımız,  ülkemizi bulunduğu sıkıntılı durumdan bir an evvel çıkarmaktır" diye açıklama yapması sonrasında dolarda gerileme daha da sürdü ve 2.71 liranın da altına gerileyerek 2.7080 liraya kadar indi. Erdoğan’ın konuşması öncesi 3.10 lira dolayında olan euro da açıklamadan sonra 3.0819 liraya kadar indi. Dolar daha sonra, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla 3.0480 liraya kadar çekildi.
 
Erdoğan konuşmasında, "Cumhurbaşkanı olarak anayasanın verdiği görevleri yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın" diyen Erdoğan, siyasi partilerin tercihlerini krizden değil çözümden yana kullanacaklarını inandığını söyledi.
 
Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Erken seçim, zaman kaybından ve bizlere umut bağlamış halkımızın teveccühüne saygısızlıktan başka bir işe yaramayacaktır. Herkes bilsin ki, verdiğimiz sözleri hayata geçirmek için, değerlerimizi koruyarak, parti içinde ortak akılla değerlendirmeler yapacağız. Amacımız, ülkemizi bulunduğu sıkıntılı durumdan bir an evvel çıkarmaktır. Bu amaçla, var gücümüzle çalıştığımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...