Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez seyahatinin ayrıntıları belli oldu: 25 milyar dolarlık çıkarma

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Bloomberg
05 Temmuz 2023 16:26 - Güncelleme : 05 Temmuz 2023 16:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez seyahatinin ayrıntıları belli oldu: 25 milyar dolarlık çıkarma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez seyahatinin ayrıntıları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Erdoğan ve kurmaylarının bu ziyaretlerde 25 milyar dolarlık yatırımı Türkiye'ye çekmeye çalışacağı aktarıldı.

Kritik seçimlerin ardından harekete geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ve kurmaylarının ana hedeflerinden biri Türkiye​'ye yapılan yatırımın artması var... Erdoğan ve ekonomi kurmaylarının üç ayaklı Körfez seyahatinin ayrıntıları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Yeni dönemle birlikte Türkiye ile Körfez ülkeleri arasında ekonomik ilişkiler her geçen gün daha da artıyor.

Ekonominin başına getirilen Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilerleyen günlerde Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret edeceğini açıklanmıştı. Planlanan ziyaret kapsamında bazı anlaşmalara imzaların atılması beklenirken ABD merkezli Bloomberg, ziyaretin ayrıntılarını manşetine taşıdı. 

EKONOMİK BAĞLAR DAHA DA GÜÇLENECEK

Bloomberg, Erdoğan'ın Türkiye'ye yatırım​ ve diğer mali kaynakları çekmek amacıyla Körfez turuna çıkacağını yazdı. Gazete, BAE ziyareti konusunda her iki ülkenin de daha güçlü ekonomik bağlar üzerinde çalıştıkları aktardı.

25 MİLYAR DOLARLIK ÇIKARMA

Gazetete yazısında; Türkiye'nin Körfez ülkelerinden 25 milyar dolarlık yatırım çekme hedefi belirleği belirtildi. Haberde, "Erdoğan'ın BAE ziyareti, Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın bu ülkedeki görüşmelerinin ardından geldi" ifadesi kullanıldı.

Ardından BAE'den üst düzey bir heyetin, iki ülke arasındaki yatırım iş birliğinin ayrıntılarını görüşmek üzere ziyaret gerçekleştirdiği anımsatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez seyahatinin ayrıntıları belli oldu: 25 milyar dolarlık çıkarma

ŞİMŞEK'İN ATANMASI PİYASA DOSTU HAREKET

Öte yandan, eski bir Merrill Lynch stratejisti olarak geçmişi göz önüne alındığında, Erdoğan'ın Şimşek'i atamasının "piyasa dostu bir hareket" olarak değerlendirildiğine dikkat çekildi.

Kaynak: Bloomberg

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...