Tgrt Haber

Erdoğan'dan asgari ücretli ve dar gelirliye Ocak müjdesi: Enflasyon da dikkate alınarak iyileştirme yapacağız

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
05 Ekim 2022 06:47 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 07:20
Erdoğan'dan asgari ücretli ve dar gelirliye Ocak müjdesi: Enflasyon da dikkate alınarak iyileştirme yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarıyla seçim hazırlıklarını ve ekonomideki gelişmeleri masaya yatırdı. Yoksul ve emekliye Ocak ayı için müjde veren Erdoğan, enflasyonda dikkate alınarak asgari ücretli ve dar gelirlilerin alım gücünü artıracak adımların atılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan başkanlığındaki MYK​ toplantısında seçim​ hazırlıkları masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan​, önceki akşam yapılan toplantıda, özellikle sandıklara sahip çıkılması konusunda bütün hazırlıkların yapılmasını isterken seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz da yaz boyunca Türkiye genelinde seçimde görev alacak partililere, sandık başı işlemleri, oy sayımı sırasında yapılacaklar ve oyların tutanağa geçirilmesi sırasında dikkat edilecek konularla ilgili yapılan çalışmaları anlattı.

EMEKLİ VE DAR GELİRLİYE MÜJDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan MYK’da ekonomiye yönelik mesajlar da verdi. Enflasyonu da dikkate alarak dar gelirlileri gözetecek adımların atılacağını belirten Erdoğan, “Ocak ayından itibaren asgari ücretliler ve dar gelirlileri memnun edecek adımlar atacağız. Vatandaşa ek yük getirecek herhangi bir konuyu gündeme getirmeyin. Tam tersine alım gücünü artıracağız” diye konuştu.

SEÇİM BAŞLAMADAN MECLİS’TEN GEÇİRİN

Halka vadedilen düzenlemelerin hızlıca Meclis’ten geçirilmesi talimatını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim takvimi başlamadan bunları halletmemiz lazım. Hem parlamentoda hem de sahada çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Son yasama yılında, vatandaşın beklentilerini karşılayacak şekilde çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ergün 28 Ekim 2022 23:32

Taktire şaan vaadler içersinde gerçekleşmesini istediğimiz emeklilere promosyonlar geç kaldıözel bankalar kendi çıkarları konusunda hızlı kamu bankalarıgeç kaldı

Efe19 Ekim 2022 16:19

Canavarlık edip fırsatçık yapanlara gerekeni yapmadığınız sürece bu zamlar sürecektir

Muhsin18 Ekim 2022 00:29

1226 engelli mass aliyom ilaclara gidiyor gecinemiyim komuya duyursaniz

osman batur 5 Ekim 2022 08:37

bunu sonu yok iyileştirme yap tekrar enflasyon artacak bu seferde gelirler arttı diye piyasa zamlanacak.gıda terörüne teslim olduk demektir bu. devlet gıda satmalıdır.gıda bağımsızlığı olmayan ülkede kaos bitmez bu ne ya domates 30, yumurta 3 lira. suyun litresi 2 lira, süt 20 lira. et, süt, yoğurt, peynir, zeytin artık kontrol dışı adamlar hergün zam yapıyorlar çünkü devlet kontrolünü tanımıyorlar

Sonraki Haber Yükleniyor...