Tgrt Haber

Erdoğan'dan EYT ve asgari ücret için olumlu mesaj: İnşallah güzel bir neticeye varır

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
15 Aralık 2022 12:50 - Güncelleme : 15 Aralık 2022 13:00
Erdoğan'dan EYT ve asgari ücret için olumlu mesaj: İnşallah güzel bir neticeye varır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan ziyareti dönüşü EYT ve asgari ücret açıklaması yaptı. Milyonlar tarafından merakla beklenen her iki konuya ilişkin değerlendirme yapan Erdoğan, “2023’e bu iki önemli konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz. Çalışma bu istikamette devam ediyor. İnşallah güzel bir neticeye varır ve böylece de adımı atarız” dedi.

Türkiye’de milyonlar asgari ücret​ ve EYT’ye yönelik olarak yapılacak yeni düzenleme ve çalışmaları yakından takip ediyor. Ferhat Ünlü Türkmenistan ziyareti sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a "EYT konusunun 2023’e girmeden gündemden kalkacağını, geniş kapsamlı bir çözüme kavuşacağını söyleyebilir miyiz?" sorusunu yöneltti. 

ASGARİ ÜCRETTE SIRA 3. TOPLANTIDA

Asgari ücret toplantılarının ilk ikisi 7-14 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Her iki toplantının ardından olumlu mesajlar verilirken masada 8-9 bin lira arasında rakamların konuşulabileceği ifade edildi. Gözler üçüncü toplantıya çevrildi. 

EYT’DE DÜZENLEMESİ BEKLENİYOR

Yaklaşık 1.8 milyon kişinin yararlanacağı EYT’de gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre, görüşmeler ocak ayında başlayacak. 

“BU YIL SONUNA KADAR ÇÖZMEK İSTİYORUZ”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan​ her iki konuya ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan “Tabii bizim hedefimiz, arkadaşlarımızla da yaptığımız görüşmelerde, bu yıl sonuna kadar emeklilikte yaşa takılanlar olayını çözmek” ifadelerini kullandı. 

“2023’TE İKİ KONUYU MASADAN KALDIRALIM”

Erdoğan, "Asgari ücret meselesiyle ilgili çalışmalar da aynı şekilde zaten yoğun bir şekilde devam ediyor. 2023’e bu iki önemli konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz. Çalışma bu istikamette devam ediyor. İnşallah güzel bir neticeye varır ve böylece de adımı atarız." açıklamasını yaptı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yaşar Mercimek 15 Aralık 2022 22:36

Eyt

İsmail 15 Aralık 2022 15:32

99 öncesi prim ve hizmet yılı dolan şartsız emekli olabilmeli. Rabb'im hayırlı maddi ve manevi hayırlı imkanlar versin.

Sonraki Haber Yükleniyor...