Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan asgari ücret açıklaması

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
10 Mart 2023 09:46 - Güncelleme : 10 Mart 2023 10:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ağırladı. Görüşmenin detaylarına ilişkin bilgi veren Atalay, sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya alınması ve asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Seçim süreci öncesi temaslarını artıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Ankara'da sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, TÜRK-İŞ​ Genel Başkanı Ergün Atalay​'ı AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Basına kapalı yapılan görüşmede Ergün Atalay'a TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak da eşlik etti.

Görüşme sonrası parti genel merkezinden ayrılırken açıklamada bulunan Ergün Atalay, toplantının ana başlığının 700 bin kamu işçisini ilgilendiren 2023 yılı toplu iş sözleşmesi olduğunu söyledi.

'SEÇİMDEN ÖNCE BİTMESİNİ İSTİYORUZ"

Buradan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşmeye gideceklerini belirten Atalay, "Bir an evvel, seçimden evvel, 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Toplumun talebi bu, benim, TÜRK-İŞ yönetiminin talebi bu" dedi.

"ÇALIŞMA BAKANINA TALİMAT VERDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bakan Bilgin'e "bu konuyu görüşün" dediğini aktaran Atalay, "Yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanına talimat verdi, oraya gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Atalay, bir soru üzerine, görüşmede seçimle alakalı bir konunun gündeme gelmediğini kaydetti.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Atalay asgari ücret konusunun gündeme gelip gelmediğiyle ilgili ise "Onla ilgili bir şey konuşmadık. Gündem geçici işçi. Bu hafta çıkar diye tahmin ediyoruz. Kamu sözleşmeleri var. Bir de taşeronun kadro beklentisi var, onları konuştuk" cevabını verdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...