Tgrt Haber

Ergün Atalay'dan tepki çeken asgari ücret teklifine düzeltme: Kırmızı çizgiyi söyledik, algı yapıyorlar

03 Aralık 2022 10:54 - Güncelleme : 03 Aralık 2022 12:10
Ergün Atalay'dan tepki çeken asgari ücret teklifine düzeltme: Kırmızı çizgiyi söyledik, algı yapıyorlar

2023 asgari ücret tartışmaları devam ederken işveren ve işçi sendikaları konuya dair görüşlerini dile getirmeye devam ediyor. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, kısa süre önce yaptığı açıklamada 7.785 lira kırmızı çizgimiz ifadesini kullandı. Ancak, Atalay’ın sözleri vatandaş tarafından tepki ile karşılandı. Aldığı eleştiriler sonrası açıklama yapan Atalay, ifade ettiği rakama atıfta bulunarak “Zaten onun bir açlık sınır olduğunu, bu tutarın üzerinde gelecek teklifleri görüşebileceğimizi söyledim” dedi.

2023 yılında uygulanması beklenen asgari ücret​ hakkındaki tahminler ve tartışmalar sürüyor. Geçtiğimiz gün TÜRK-İŞ​ Başkanı Ergün Atalay​ ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​ ile bir araya geldi. Toplantının ardından TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın bir televizyon programında yaptığı açıklama ise tepki topladı. 

“ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILDI”

Atalay yapılan toplantı sonrası “Arzu etmediğimiz rakam olursa o masada olmayacağımızı yine ifade ediyoruz" dedi. Atalay daha sonra yaptığı bir açıklamada ise “Asgari ücrette 7 bin 785 lira kırmızı çizgi” ifadelerini kullandı. TÜRK-İŞ Başkanı’nın bu sözleri ise tepkilere neden oldu. Sözcü’de yer alan habere göre, Atalay açıklama yaparak “Açlık sınırını sanki asgari ücret olarak kabul etmişiz gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ben pazarlık masasında bana sorulduğunda, açlık sınırı ortada ben bunun üzerini konuşacağım demek istedim. Bugüne kadar açlık sınırının altında zam aldığımız da oldu. Ama tabanın isteği bu yöndeydi” sözlerini kullandı. 

"O RAKAM ZATEN AÇLIK SINIRI"

Atalay, televizyondaki programda açlık sınırındaki bir ücretin, asgari ücret olarak kabul edilip edilmeyeceği sorusunun yöneltildiğini anlatarak “Ben de bu soruya karşılık olarak bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimizi, zaten onun bir açlık sınır olduğunu, bu tutarın üzerinde gelecek teklifleri görüşebileceğimizi söyledim. Yayını izleyenler benim ne demek istediğimi çok daha iyi anlarlar. Emekçilerimiz rahat olsun, biz verilmesi gereken mücadeleyi en iyi şekilde vereceğiz” ifadelerini kullandı.


 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...