Tgrt Haber

Etiket oyunu bitmiyor, her yolu deniyorlar! Tüketiciye gizli zam uyarısı: Fiyat aynı ama gramaj hileli!

19 Ağustos 2023 15:53 - Güncelleme : 19 Ağustos 2023 15:59
Etiket oyunu bitmiyor, her yolu deniyorlar! Tüketiciye gizli zam uyarısı: Fiyat aynı ama gramaj hileli!

Firmaların etiket hilesi bitmiyor. Markalar zam için her yolu deniyor. Fiyat aynı ama ambalajı değiştiriyorlar ve gramajı düşürüyorlar. Fiyatı sabit tutup müşteriye eksik ürün veriyorlar. Tüketiciye gizli zam uyarısı TESK Başkanı Bendevi Palandöken’den geldi.

Fiyatı sabit tutup gramajı düşürdüler. Gramaj hilesine ambalaj oyununu da eklediler. Fırsatçılar zam yapmak için her yolu deniyor. Markalar vatandaştan deyim yerindeyse kepçeyle alıp kaşıkla veriyorlar.

FİYAT AYNI TUTULARAK GİZLİ ZAM YAPILIYOR

Etiket ve gramaj hileleri ile ilgili TESK​ Başkanı Bendevi Palandöken sosyal medya hesabından uyarıda bulundu. Palandöken, “Bazı ambalajlı ürünlerde gramaj düşürülüp fiyat aynı tutularak gizli zam yapılıyor. Gıda ve zorunlu tüketim malları başta olmak üzere ambalajlı ürünlere yasal çerçevede gramaj standardı getirilmeli” dedi.

AMBALAJ DA OYUNLU!

TESK Başkanı Palandöken, gramaj hileleri konusunda uyarıda bulundu. Palandöken, “Bazı ambalajlı ürünlerde gramaj düşürülüp fiyat aynı tutularak gizli zam yapılıyor. Gıda ve zorunlu tüketim malları başta olmak üzere ambalajlı ürünlere yasal çerçevede gramaj standardı getirilmeli” dedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşları alışveriş yaparken gramaj hilelerine karşı dikkati olmaları yönünde uyardı.

GRAMAJI DÜŞÜRÜLEREK TÜKETİCİ YANILTILIYOR

Bazı ambalajlı ürünlerde gramaj düşürülüp fiyat aynı tutularak gizli zam yapıldığına dikkati çeken Palandöken, özellikle gıda, temizlik ve kişisel bakım ürünlerindeki fiyat artışlarından dolayı piyasadaki bazı üreticilerin kar marjlarını artırmak için ürünlerin gramajını düşürerek tüketiciyi yanılttığını belirtti.AMBALAJ DA OYUNLU!

“STANDART GETİRİLSİN”

Palandöken, tüketicinin daha az ürün aldığının farkında olmadan aynı miktarda para ödediğini ifade ederek, "Bir nevi gizli zam yaparak tüketiciyi mağdur ediyorlar. Vatandaş bu konuda bir hile veya haksız uygulamaya maruz kaldığında yasal haklarını korumalı. Gıda ve zorunlu tüketim malları başta olmak üzere ambalajlı ürünlere yasal çerçevede gramaj standardı getirilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Allah bunun hesabını tek tek size soracak19 Ağustos 2023 22:57

Allah bunun hesabını tek tek sizden soracak

Sonraki Haber Yükleniyor...