Tgrt Haber

Euro dolara karşı güçlendi, mayıstan bu yana en iyi performans

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
13 Haziran 2023 17:27 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 17:34
Euro dolara karşı güçlendi, mayıstan bu yana en iyi performans

ABD enflasyon verilerinin beklenenden zayıf gelmesiyle dolar endeksi 102 seviyelerine düştü. Euro ise dolar karşısında elini güçlendirerek yüzde 0,5’ten fazla yükseldi. Bu yukarı yönlü hareket 22 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviye olarak kaydedildi.

ABDenflasyon​ verileri beklentilerin altında geldi. Fed’in faiz artırım döngüsüne ara vereceğine dair beklentiler kuvvetlenirken dolar​ endeksi ani bir değer kaybı yaşadı. Euro​ ise son zamanların en iyi değer kazançlarından birini yaşadı. 

MART 2021’DEN BERİ EN DÜŞÜK SEVİYEDE

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre enflasyon son iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Tüketici fiyatları Mayıs'ta akaryakıt fiyatlarındaki düşüşle aylık yüzde 0,1 arttı. Önceki ay artış yüzde 0,4'tü.

Yıllık enflasyon ise yüzde 4,9'dan yüzde 4'e gerileyerek Mart 2021'den beri en düşük seviyeye indi. Çekirdek enflasyon da bu dönemde yıllık bazda geriledi.

EURO/DOLAR PARİTESİ YÜKSELDİ

ABD enflasyon verileri Federal Rezerv'in sıkılaştırmaya bu ay ara vereceği görüşünü güçlendirdi. Euro’dolar paritesi yüzde 0,5'ten fazla yükselerek 22 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 1,08 dolara ulaştı. Öte yandan ECB'nin perşembe günkü toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artışı daha gerçekleştirmesi bekleniyor.

Euro dolara karşı güçlendi, mayıstan bu yana en iyi performans

DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...