Tgrt Haber

Euro'ya gün doğdu! Dolar karşısında güçleniyor

11 Kasım 2022 12:41 - Güncelleme : 11 Kasım 2022 12:46
Euro'ya gün doğdu! Dolar karşısında güçleniyor

Dün açıklanan ABD enflasyon verileri tüm para piyasalarının seyrine yön verdi. Açıklanan rakamların Ekim ayında beklentilerin altında gelmesi ile beraber dolar endeksi yüzde 3’e yakın bir oranda geriledi. Bunun sonucu olarak belli bir süredir dolar karşısında değer kaybeden diğer para birimleri yükseliş kaydetti. Euro’da güçlenme gözlenirken, Euro/dolar paritesi 1,02’ye yükseldi.

ABD​ enflasyonu yüzde 8 oranında beklenirken yüzde 7,7 gelmesi dengeleri değiştirdi. Dolara karşı diğer para birimleri değer kazanmaya başladı. Bir süredir düşen Euro​, yükselişe geçti. 

DOLAR/EURO PARİTESİ YÜKSELDİ

ABD’de enflasyonun Ekim ayında beklentinin altında kalmasıyla, dolar​ endeksi geriledi, Euro güçlendi. Bunun sonucunda Euro/dolar paritesi 1,02’ye yükseldi. ABD’de dün açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ekimde aylık bazda yüzde 0,4 artarken, yıllık enflasyon​ yüzde 7,7 ile 9 ayın en düşük seviyesine geriledi. Küresel piyasaları etkileyen gelişmeyle Fed’in faiz artırımında frene basacağı tahminleri oluştu.

Muhtemel faiz frenlemesiyle dolar endeksi 111 seviyelerinden 107,7’ye kadar geriledi. Dolar endeksindeki gerilemenin etkisiyle Euro güçlenmeye başladı. Euro/dolar paritesi 1,02 ile 3 ayın zirvesini test etti. Öte yandan Euro, TL karşısında yukarı yönlü harekete geçerek bu sabah itibarıyla 19 liraya çıktı.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...