Tgrt Haber

Evergrande Hong Kong’da işleme kapatıldı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg
28 Eylül 2023 09:10 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 09:14
Evergrande Hong Kong’da işleme kapatıldı

Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande, yaşadığı krizlerden kurtulamıyor. Şirketin kurucusunun gözaltında olduğu haberinin duyurulmasını ardından Hong Kong’da işleme kapatıldı.

Yaşadığı krizlerle sürekli olarak küresel piyasalarda tedirginliğe neden olan Evergrande’nin hisseleri, bugün Hong Kong’da işleme kapatıldı. Bu duruma kurucunun gözaltında olduğu haberi neden oldu.

HİSSELERİ YÜZDE 19 DÜŞTÜ

İşleme kapatma kararına ilişkin bir gerekçe sunulmadı. Bloomberg bu ayın başlarında Evergrande​ Yönetim Kurulu Başkanı Hui Ka Yan’ın polis gözetimi altına alındığını yazmıştı.

Gözetim uygulaması Çin’de gözaltıdan farklı olarak kişinin evinde yapılıyor ve altı aya kadar sürebiliyor. Bu uygulama aynı zamanda Hui’nin bir suçlamayla karşı karşıya olduğu anlamına da gelmiyor. Evergrande hisseleri çarşamba günü yüzde 19 düşmüştü.

Kaynak: Bloomberg
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...