Tgrt Haber

Evlilik kredisinde başvurular yarın başlıyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 15:05 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 15:06
Evlilik kredisinde başvurular yarın başlıyor

Milyonların beklediği evlilik kredisi başvuruları yarın başlıyor. İlk olarak uygulanacağı iller belirlenirken şartlar da netleşti.

Evlilik kredisi​ başvuruların yarın itibariyle başlıyor. Peki, başvuru şartları​ neler, ilk olarak hangi illerde uygulanacak?

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Aile ve Gençlik Fonu​ geçtiğimiz günlerde Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından evlilik kredisinin ayrıntıları ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklama yaptı. 

GERİ ÖDEMESİZ KREDİ

Evlenecek çiftlerin en çok merak ettikleri konulardan biri verilecek kredinin faizi ve vadesi oldu. Yapılan açıklamalara göre kredinin detayları şu şekilde: 

Evlilik kredisinde başvurular yarın başlıyor - 1. Resim

  • Yeni evlenecek gençlere verilmesi planlanan evlilik kredisi 150 bin TL.
  • Vadesi 48 ay
  • Geri ödemesi ise 2 yıl olmayacak.
  • Yani evlilik kredisi 2 yıl geri ödemesiz olarak 48 ay vadeli ve sıfır faizle uygulanacak

KREDİ DE YAŞ ŞARTI VAR

Evlilik kredisinde yaş şartı da bulunuyor. Başvuru yapmak isteyenlerin 18-29 yaş aralığında olması bekleniyor. Başvuru yapacakların 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

GELİR ŞARTI

Evlilik kredisi için çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti geçmemesi gerekiyor. 2024 brüt asgari ücret 20 bin TL seviyesinde bulunuyor. Bununla beraber bu imkândan yararlanmak isteyenler resmi nikahtan en az 2 ay, en fazla 6 ay önce başvuru yapmaları gerekli.

Evlilik kredisinde başvurular yarın başlıyor - 2. Resim

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

Başvuru yapmak isteyenlerin  www.aile.gov. tr adresinden veya e-Devlet üzerinden sisteme girmesi gerekiyor. Kredide öncelik deprem bölgelerine verilecek. Aile ve Gençlik Fonu'ndan ilk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençler yararlanabilecek.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...