Tgrt Haber

EYT SON DAKİKA AÇIKLAMASI! EYT'de yaş sınır olacak mı?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
07 Aralık 2022 08:44 - Güncelleme : 07 Aralık 2022 09:50
EYT SON DAKİKA AÇIKLAMASI! EYT'de yaş sınır olacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında külliyede ekonomi toplantısı yapıldı. Toplantının en öenmli konusu EYT oldu. Burada alınan karar, 12 Aralık günü gerçekleşecek Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. İşte EYT son dakika açıklamaları! EYT'de yaş sınırı olacak mı? EYT kimleri kapsıyor, son gelişmeler!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son toplantı gerçekleşti. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​ ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati​ de katıldı.Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın 12 Aralık 2022 tarihinde Kabine Toplantısı sonrası vermesi bekleniyor. İşte, EYT​ ile ilgili son gelişmeler! 

EYT​ SON DAKİKA AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay​ başkanlığında emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplantı yapıldı. Toplantıda EYT​ düzenlemesine ilişkin son durum değerlendirildi. Düzenlemenin ilerleyen günlerde TBMM Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Kadınların 48, erkeklerin 50 yaşında emekli edilmesine yönelik karar alındığı iddia edildi. 

EYT SON DAKİKA AÇIKLAMASI! EYT'de yaş sınır olacak mı?

EYT​'DE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

EYT​ ile ilgili düzenleme konusuna değinen Bakan Bilgin, "İki şartı kaldırmıyoruz: Prim gün sayısı ve yıl sayısı. Kadınlar için 20, erkekler için 25 şartını yerine getirdikleri zaman onlar da bundan istifade edecekler. Herkesi kapsayan bir düzenleme, sınır koyan bir düzenleme değil." dedi. Dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay​ başkanlığında, Beştepe'de EYT​ düzenlemesiyle ilgili toplantı gerçekleşti. İddiaya göre; kadınların 48, erkeklerin 50 yaşında emekli edilmesine yönelik karar alındı. Karar 12 Aralık günü yapılacak olan Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan​'a sunulacak.

EYT​ NEDİR?

Sigorta başlangıç tarihi 9 Eylül 1999 tarihinden önce olanlar EYT​'li kişileri (emeklilikte yaşa takılan) kapsıyor. bir kişinin EYT​'li sayılabilmesi için sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olup, emeklilik için gereken yaş dışındaki sigortalılık süresi ve prim günü şartlarını sağlamış olmak gerekiyor.

 

 

Kaynak: TGRT HABER
Sonraki Haber Yükleniyor...