Tgrt Haber

EYT son dakika bugün ne oldu 2022? EYT Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması! EYT kimleri kapsıyor?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
17 Eylül 2022 10:23 - Güncelleme : 17 Eylül 2022 11:36
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,

Yaklaşık 6 milyon kişinin yaşadığı EYT sorunuyla ilgili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklama yaptı. Aralık veya Ocak ayına kadar çözüme kavuşulacağının konuşulduğu EYT sorunuyla ilgili birçok vatandaş yasanın çıkmasını istiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı masada tek formül olduğunu, bunun üzerinde çalışmalar yapıldığını ve yıl sonuna kadar bir karara bağlanacağını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,

"EYT" olarak bilinen emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili çalışma grubu oluşturuldu. Peki, kime EYT​'li deniliyor.  Sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999'dan önce olanlar, EYT'li olarak kabul ediliyor. Bakan Bilgin​ ise konuyla ilgili, "Tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT Aralık ayı gibi gündeme gelir." ifadesine yer verdi. 

EYT SON DAKİKA BUGÜN NELER OLDU 2022? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalıştığı formüle göre, düzenleme Aralık veya Ocak ayında olacak. Düzenleme için Aralık ayının işaret eden bakanlığın EYT düzenlemesinde kademeli olarak geriye çekilme olabileceği ve bir yaş sınırının getirileceği de konuşulanlar arasında.

EYT KİMLERİ KAPSIYOR? 

EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999’dan önce ilk kez sigortalı olan, prim ve yıl şartlarını sağlayan ancak yaş şartını bekleyen sigortalılar yer alıyor. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar için erkeklerde 25 yıl, kadınlarda ise 20 yıl sigortalı olma şartı yer alıyor. 

EYT DE SİGORTALILIK SÜRESİ

Sigorta süresi neye denir? Sigortalılık süresi, Sigortalının malullük, yaşlılık ve ölüm olmak üzere emeklilik sigortalarına bağlı olarak ilk kez çalışmaya başlanan tarih ile emekli aylığı bağlanılmasına yönelik yazılı istekte bulunulan tarihi baz alır. 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mustafa tuncel18 Ekim 2022 11:21

1997 girisliyim4900 günüm var ne zaman emekli olabilirim

Sonraki Haber Yükleniyor...