Tgrt Haber

EYT kimleri kapsıyor? EYT müjdeli haber son dakika! 2022 EYT son durum!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
12 Eylül 2022 14:57 - Güncelleme : 12 Eylül 2022 15:15
EYT kimleri kapsıyor? EYT müjdeli haber son dakika! 2022 EYT son durum!

Bakan Vedat Bilgin tarafından yapılan son dakika EYT açıklamasında çalışma hayatına ilişkin açıklamalarında taşeron işçilerin, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya alınması, sendikalaşmanın yaygınlaştırılması ve emeklilerle ilgili kapsayıcı düzenleme ile ilgili çalışmalar yapıldığını ifade etti. İşte, EYT son dakika gelişmeleri! EYT emeklilikte yaşa takılanlar, EYT müjde! EYT son dakika canlı! EYT formül!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar​ (EYT'liler) için çözüm formülü üzerinde çalışmalar devam ederken, vatandaşlar tarafından da gelişmeler yakından takip ediliyor. 3600 ek gösterge düzenlemesinin tamamlanmasının ardından Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili art arda adımlar atılıyor. 

EYT​ NEDİR?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), 8 Eylül 1999'de önce sigortalı olan ve o tarih itibarıyla emeklilik hakkı kazanıp kademeli emeklilik yasasıyla emekliliği ötelenenleri ifade ediyor.

EYT SON DAKİKA GELİŞMELERİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​, emeklilerden taşeron işçilere, sendikalaşmadan toplu sözleşmeye kadar birçok kronik meselede çözüm vadetti.

Antalya​'da ziyaret ettiği AK Parti İl Başkanlığı'nda kameraların karşısına geçen Bakan Bilgin, “Türkiye'nin her sosyal meselesi bizim çözmemiz gereken bir mesele önümüzde görev olarak duruyor ve bu sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” dedi.

"EMEKLİLERE KAPSAYICI DÜZENLEME YAPACAĞIZ"

Emeklilerle ilgili kapsayıcı düzenleme çalışması yapıldığını belirten Bakan Bilgin, çalışma hayatındaki sorunların çözümüne ilişkin de önemli açıklamalar yaptı. Bakan Bilgin “Emeklilerle ilgili kapsayıcı düzenlemeler yapıyoruz. Sözleşmeli personel kamuda çok sayıda sözleşmeli statüsü var onları değiştiriyoruz. Onlara bir güvence verecek bir düzenleme yapıyoruz dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...