Tgrt Haber

EYT ve kadro düzenlemesinde tarih verildi! Hepsi ardı ardına kesinleşecek

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 Kasım 2022 14:04 - Güncelleme : 05 Kasım 2022 15:40
EYT ve kadro düzenlemesinde tarih verildi! Hepsi ardı ardına kesinleşecek

Çok sayı vatandaşın heyecanla beklediği EYT ve kadro düzenlemesinin ne zaman çıkacağı konusunda tarih verildi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar, taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro çalışmasının 2023 başında neticelenerek hayata geçirileceğini söyledi.

Türkiye’de milyonları ilgilendiren EYT​ düzenlemesinin merakla beklenirken taşeron​ ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro​ gibi konular da ilgililer tarafında araştırılmaya devam ediliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu bu konulara dair detayları aktararak tarih verdi.

YIL SONU KADAR GELİŞMELER ARDI ARDINA YAŞANACAK

EYT ve kadro çalışması konusunda yıl sonuna kadar ardı ardına gelişmelerin yaşanacağını belirten Akbaşoğlu, şunları söyledi: “Taşerondan 1 milyona yakın insanımızı kadroya geçirdiğimiz dönemde 80-90 bine yakın arkadaşımız kapsam dışında kalmıştı, onlarla ilgili düzenlemeye dönük yaklaşımlar, mevsimlik işçi gibi 10 ay çalışan insanlarımızın 12 aya tamamlanması ve sürekli hale gelebilecek şekilde çalışma hayatlarına devam edebilmesi ve EYT'li kardeşlerimizin meselelerinin tamamen çözüme kavuşturulmasına dönük bir takvimimiz söz konusu. Bu yasal düzenlemeleri 2022 yılı sonu itibarıyla hayata geçirmiş olacağız. 2023'ün başında bütün bu meselelerin ardı ardına neticelendiği, hayata geçtiği bir süreci yaşamış olacağız."

Akbaşoğlu, aralıkta asgari ücret, ocakta ise memur ve emekli maaşlarına yönelik düzenleme yapılacağına işaret etti.

“SONUCU SEVİNÇLE KARŞILAYACAĞIZ”

EYT konusunda nasıl bir formül uygulanacağına da değinen Akbaşoğlu, "Bu konuyu enine boyuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin​ başkanlığında bir çalışma heyeti yürütüyor. Bu çalışmalar neticelendiğinde zaten kamuoyuyla paylaşılacak. Biraz sabredelim, sonucunu hep beraber sevinçle karşılayalım." dedi.

Akbaşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile istişare halinde olduğunu dile getirerek, şunları aktardı: "EYT konusu, geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımıza da sorulmuştu. Kendisi de bu konuların ardı ardına çözümleneceği müjdesini paylaştı. Herkes müsterih olsun, Allah'ın izniyle ne söz verdiysek yerine getirdik, getiriyoruz. Toplumun bütün sorunlarını çözme merci AK Parti'dir, Cumhur İttifakı'dır. Bu konuda kimsenin en ufak tereddüdü olmasın. Toplumun beklentilerini karşılayacak adımlar atacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kamu Taşeronu KHK'lı11 Kasım 2022 09:34

2007 yılında verdiğinz kadroyu gün farkıyla kaçıran ve halihazırda hala belediye çalışanı olarak çalışan olarak https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2007/02/20070222-4.htm RESMİ GAZETEDE yayınlanan 2007 yılı verilen GERÇEK KADRO bu işte KHK şahıs şirketinden Belediye şirketine geçiş oldu. Hak Hukuk Sosyal Haklar azami iş güvencesi olmayan bir uygulama. Hala Kadro verdik diyorsunuz.

Dadş 6 Kasım 2022 10:29

Daha öncede sözleşmeliye kadro ekimde meclisden geçiyodu. Ekim kasım oldu kasım aralık şimdi 2023 ocak.sonrada müsterih olun. oluruz tamam

Belediye şirket işçileri 5 Kasım 2022 16:21

1 milyon işçiye kadro verilmedi . Kadrolular kadar maaş almıyoruz. Tediye yok . Yol ücreti yok .15 lira yemek ücreti veriyorlar .55lira olmuş bize yok .25 yılini dolduranlari zorunlu emekli edecekler.2 yil oldu ayakkabi vermiyorlar.belediye seçimi kaybedince genellikle isden çıkarirlar .istanbulda öyle oldu akp ve mhpnin seçimi kaybettiği il ve ilçelerde öyle oldu

Belediye şirket işçisi 5 Kasım 2022 15:53

1 milyon tasarona kadro vermediler . Tasaron şirketi belediye şirketi yapıldı. Tasaron işçi belediyeşirket işçisi yapıldı. Yine tasaron işçi. Asgari ücretle çalıştırıldı .günlük 15 lira yemek parası veriliyor .hiç bir hakları yok .belediyedeki Parti degisince şirket işçilerinin isine son verilecek.

M.ali 5 Kasım 2022 15:01

Ben emekli olmak için 7 sene bekledim benim hakkım ne olacak kim verecek

Sonraki Haber Yükleniyor...