Tgrt Haber

EYT'de tazminat detayı! Çalışmaya devam eden EYT'li tazminat alacak mı?

07 Kasım 2022 10:21 - Güncelleme : 07 Kasım 2022 10:36
EYT'de tazminat detayı! Çalışmaya devam eden EYT'li tazminat alacak mı?

EYT hakkında yapılan çalışmalarda son viraja gelindi. Yapılacak yeni düzenleme ile tazminatları verilerek yaklaşık 1.5 milyon kişi emekli edilecek. Düzenlemenin son halinin duyurulacağı aralık ayına gözler çevrildi. Diğer yandan mağdurların tazminat hakkı da gündeme geldi. Peki, işverene tazminat hakkında bir destek sağlanacak mı? Çalışmaya devam eden EYT'li tazminat alacak mı?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi hakkında yapılan açıklamalar devam ederken çalışmalarda son aşamaya gelindi. Düzenlemenin ilan edilmesinin hemen ardından ilk etapta yaklaşık 1.5 milyon vatandaşın emekli olması ve tazminat​ alması bekleniyor.

EYT’DEN EMEKLİ OLANLAR TAZMİNAT HAKKINA SAHİP OLACAK

Meclisin gündeminde yer alan EYT​ düzenlemesinde hem devlet kurumları hem de özel kurumlarda tazminat verilmesi konusunda çalışmalar yapılıyor. Alınan bilgilere göre, verilecek olan kıdem tazminatlarında asgari ücrete yapılacak olan zam da etkili olacak.  Yapılacak olan düzenleme neticesinde emekli olacak kişiler aynı zamanda tazminat alma hakkına da sahip olacak. Diğer yandan çalıştıkları kurumlarda biriken ücretleri ve yıllık izinler varsa o konulardaki haklarını da alarak işlerinden ayrılabilecekler.  EYT kapsamında emekli olan kişilerin tamamının tazminat hakkı var. Kıdem tazminatına hak kazanmak için işyerinde en bir yıl çalışma zorunluluğu bulunuyor. 

ÇALIŞMAYA DEVAM EDENLER TAZMİNAT ALACAK MI?

Emeklilik​ hakkına sahip olanlar ve iş yerinden tazminat alarak ayrılan kişilerin tazminat hakkı sıfırlanıyor. Eğer aynı iş yerinde  yeniden çalışmaya devam ederlerse tüm süreçler kişiler için yeniden başlıyor. 

İŞVEREN TAZMİNATI VADEYE BÖLEBİLECEK

İşverenleri tazminat ödemelerinde bazı kolaylıkların sağlanması bekleniyor. Gündemde işverenin tazminat ödemelerinin vadelere bölünmesi düzenlemesi var. 

 

 

Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zafer 7 Kasım 2022 11:22

Kıdem tazminatının bölünmesi yanlış bir uyguluma olur paranın zaten değeri yok bu hak kaybına sebeb olur kul hakkına girer hak gaspına girer

Sonraki Haber Yükleniyor...