Tgrt Haber

EYT'de 'yaş sınırı' olacak mı? Bakan Bilgin ilk kez açıkladı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
08 Aralık 2022 16:20 - Güncelleme : 09 Aralık 2022 15:02

Milyonlarca kişi EYT düzenlemesi için gelecek haber akışlarına odaklandı. ‘Yaş sınırı’ tartışmaları devam ederken hükümet kanadından henüz resmi açıklama gelmedi. Bakan Bilgin, EYT'de yaş sınırına ilişkin Genel Kurul'daki bütçe görüşmelerinde açıklama yapacağını açıkladı. Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, TGRT Haber'de Günaydın Türkiye Programında Bakan Bilgin ile yaptığı görüşmede ‘yaş sınırı’na ilişkin kritik detayları paylaştı. 

Milyonlarca insan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar​ (EYT) düzenlemesine kilitlendi. Meclis’e getirilmesi beklenen düzenlemenin çalışmaları devam ediyor. Görüşmeler sürerken EYT​ için kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş sınırı gündeme geldi. Kamuoyunda tartışmalar devam ederken hükümet kanadından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Son olarak konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​, "İçerde Genel Kurul'da açıklayacağım" dedi. Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük​, TGRT Haber'de Günaydın Türkiye Programında  Bakan Bilgin ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. 

BAKAN BİLGİN AÇIKLADI

Cem Küçük, EYT ile ilgili aldığı bilgilerle ilgili şunları söyledi: “Bakan Bilgin ile dün konuşmuştum. 5.000 gün ile 5.400 gün olacak. Eylül 1999 öncesi işe başlayanlar için geçerli olacak. Bakan Bilgin’e yaş şartı önerisi sizin öneriniz mi diye sordum. Bakan Bilgin, bazı odaların bunu istediğini söyledi. Kıdem tazminatı ve EYT’li çalıştıran işyerleri var malum. Bunu teklif olarak dile getirdiler, dedi.  Biz herhangi bir şeye karar vermedik, sadece görüşlerini dinledik dedi. 1999 öncesi dijitalleşme olmadığı için dosyalar dijital ortamlara aktarılıyormuş, düzenlemeler ayın 25’ine kadar tamamlanacakmış. Malum dijitalleşme 10 yıldır söz konusu. Yani çalışma ay sonu tamamlanacak. Bakan Ocak’ta yasallaşmasını öngörüyoruz dedi. Yaş sınırıyla ilgili sizin böyle bir düşünceniz var mı sorusuna Bakan, henüz kendi aramızda bunu konuşmadık dedi.Nihai kararı hükümet kendi arasında konuşarak verecek.” 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...