Tgrt Haber

EYT'den emekli olacaklar az maaş mı alacak? AK Parti'den en net cevap geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
30 Ocak 2023 11:58 - Güncelleme : 30 Ocak 2023 12:36
EYT'den emekli olacaklar az maaş mı alacak? AK Parti'den en net cevap geldi

EYT'den ilk etapta 2,5 milyon kişinin emekli olması beklenirken bu sayının prim günlerini dolduranlarla beraber katlanması bekleniyor. Düzenlemenin gündeme gelmesinden bu yana tartışılan yaş şartı, yasalaşacağı tarih ve maaş konularına dair tüm detaylar netleşti. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu EYT'lilerin az maaş alacağına dair iddialara son noktayı koyarak "EYT'liler az maaş alacak iddiası çarpıtmadır. EYT'lilerin daha az maaş alma durumu söz konusu değil" dedi.

Türkiye'de uzun yıllardır çözümü için beklenen ve milyonlarca çalışanla beraber ailelerini de mağdur eden EYT​ sorunu bugün itibari ile tarihe karışıyor. EYT yasa teklifi bugün Meclis Başkanlığı’na sunulduktan sonrası Plan Bütçe Komisyonu'nda ve Genel Kurul’da değerlendirilecek. Düzenlemenin detaylarını yaptığı bir basın toplantısı ile duyuran AK Parti​ Grup Başkanvekili Muahmmet Emin Akbaşoğlu konuya ilişkin tüm ayrıntılara açıklık getiridi. Akbaşoğlu, "Sigortalılık süresini dolduran herkes yaş şartı​ olmaksızın emekli olacak" ifadesini kullanarak  Bütün sosyal güvenlik sistemlerinde emeklilik​ için 3 şart aranır. Yaş şartı, sigortalılık süresi ve prim günü.Düzenleme dört maddeden oluşuyor."dedi.

YAŞ ŞARTI YOK, ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YASALAŞABİLİR

Akbaşoğlu açıklamalarında en çok merak edilen konulardan biri olan yaş şartı konusu hakkında konuşarak "Sigortalılık süresini dolduran herkes yaş şartı olmaksızın emekli olacak" ifadesini kullandı. Akbaşoğlu "Biz bugün teklifimizi bahsettiğimiz gibi cuma günü son toplantımızı yaptık. Sabah itibarıyla sunuma hazır hale getirdiler. 4 maddeden oluşan teklif, Resmi Gazete'de yayımlandığında yürürlüğe girecek. 5 milyona yakın inzanımızı süreç içinde etkileyecek. 2 milyon 250 bine yakın insanımız 2023 yılında emekliliği hak edecek." açıklamasını yaptı. Düzenlemenin yasalaşacağı tarihi de değinen  AK Parti Grup Başkanvekili "En geç haftaya salı günü bu konuda Genel Kurulda yasalaşmasını öngörüyoruz" dedi.

EYT'DEN EMEKLİ OLACAKLAR AZ MAAŞ MI ALACAK?

EYT'den emekli olacakların az maaş alacaklarına ilişkin iddiları yanıtlayan Akbaşoğlu "EYT'liler az maaş alacak iddiası çarpıtmadır. EYT'lilerin daha az maaş alma durumu söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız paylaştı, en düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira. Bunun altında kimse maaş almayacak. Bu konuda farklı bir değerlendirme doğru değildir." ifadesini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...