Tgrt Haber

EYT'liler bayram ikramiyesi alabilecek mi? Son tarih belli oldu

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
18 Şubat 2024 07:54 - Güncelleme : 18 Şubat 2024 07:54
EYT'liler bayram ikramiyesi alabilecek mi? Son tarih belli oldu

Emeklilere verilen bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılmasının ardından gözler hangi tarihte yatırılacağına çevrildi. Henüz emekli olmayan EYT'lilerin ise bayram ikramiyesi alabilmesi dilekçe vermesi gereken son tarih belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emekliye verilecek bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artış yaparak 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkardıklarını ifade etmişti. Kim, ne kadar bayram ikramiyesi alacak, para hesaplara ne zaman yatacak ve EYT​'liler faydalanabilecek mi diye merak ediliyor...

Yaklaşık 16 milyon emekli bu yıl iki bayramda toplam 6 bin TL ikramiye alacak. EYT ile emekli olanlar da ikramiye kapsamında. 

BU TARİHE DİKKAT!

Henüz emekli olmayan EYT'lilerin bayram ikramiyesi alabilmesi için en geç 31 Mart 2024'e kadar emeklilik​ dilekçesini SGK​'ya vermesi gerekiyor. 1 Nisan 2024 sonrası dilekçe verenler Ramazan Bayramı ikramiyesi alamayacak.

İKRAMİYELER HANGİ TARİHLERDE YATACAK?

Ramazan Bayramı, 10-12 Nisan tarihleri arasında... Bu nedenle 3 bin TL'lik ikramiyenin 1-9 Nisan arasında, Kurban Bayramı ikramiyesinin ise 10-15 Haziran arasında ödenmesi planlanıyor.

HAKEDİŞ ORANLARINA GÖRE TUTARLAR

Dul ve yetim aylığı alanlar bayram ikramiyesinden hak ediş oranları kadar faydalanacak. Hakediş oranı yüzde 75 olan 2 bin 250 TL, yüzde 50 olan bin 500 TL, yüzde 25 olan 750 TL alacak.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...