Tgrt Haber

EYT'liye çift ödeme! Bankadan promosyon, SGK'dan toplu para alacaklar

30 Kasım 2022 15:20 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 15:41

EYT düzenlemesinde son viraja gelindi. Milyonlarca insan uzun yıllardır süren mağduriyetlerinin giderilmesi için gün sayıyor. Diğer yandan EYT ile emekli olacak kişiler alacakları emekli maaşlarını şimdiden hesaplamaya başladı. İlk maaşlarını şubat ayında alacak olanlara 8 bin lirayı bulan emekli promosyonu imkânı doğacak. Diğer yandan emeklilik hakkı kazananlar ilk maaşlarından sonra toplu paralarını alabilecekler.

EYT​,’de sona yaklaşılırken milyonlar heyecanla düzenlemenin yürürlüğe gireceği günü bekliyor. Ocak​ ayı itibari ile yaklaşık 1,5 milyona yakın kişi emeklilik​ hakkı kazanacak. İlk maaşların şubat​ ayında yatması beklenirken, toplu paraların mart ayında hesaplara yatması bekleniyor. 

İLK MAAŞLAR 1 ŞUBAT'TAN İTİBAREN YATACAK

2023 yılında emekliliğe hak kazananlar için maaş​ ödemeleri 1 Şubat’tan itibaren başlayacak. Faruk Erdem’in haberine göre, Bir aylık sürenin ardından mart ayında hem Ocak hem Şubat hem de mart ayının maaşları toplu olarak ödenmiş olacak. 

EYT’LİYE ÇİFT ÖDEME

Düzenleme ile emekli olacak kişiler maaşlarını hangi banka ve şubeden alacaklarını seçebilecekler. Yapılan tercihin ardından ilk emekli maaşı bu bankaya yatacak. Eğer emekli olan kişiler, 3 yıl boyunca aynı banka ile çalışırlarsa belli bir oranda promosyon ödemesi gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen promosyon yarışında ödemeler 10 bin liraya kadar çıktı. 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PROMOSYON ORANLARINI YENİDEN BELİRLEDİ

SGK geçtiğimiz aylarda promosyon tutarlarını güncelledi. En az şekilde ifade edilen rakamlara göre, maaşı 3.500 liraya kadar olanlar için 3.000TL gibi bir ödeme söz konusu olacak. 3.500-7.500 lira arası olanlar için 3.500 TL, 7.500-10.000 lira arası olanlar için 4.500 TL ve 10.000 liradan fazla maaş alanlar için ise 5.000 liraya kadar promosyon ödemeleri gerçekleşebilecek.

Yapılan açıklamaya göre bankalar bu miktarlardan daha az ödeme gerçekleştiremeyecek. Buna karşın bankalara alt limitin altına düşmemeleri haricinde istedikleri ödemeleri yapabilirler. Yaşanacak rekabetle rakamlarının yükselmesi bekleniyor. Promosyon rakamlarının 10 bin liraya kadar yükselmesi söz konusu olabilir.

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
űlkű 1 Aralık 2022 01:50

dogum borclanma gerek sgk hangi bankayla hemen yapılandırma yapacak ki 2023 ten önce pirim dolup eyt hak kazanayim

Mustafa taş 30 Kasım 2022 17:56

PTT de tanıdık yok mu promosyonları unuttular

Sonraki Haber Yükleniyor...