Tgrt Haber

Fahiş zamlardan kurtulmak için rotayı başka şehre çevirdiler: Kiralar 10'da 1 fiyatına!

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Temmuz 2023 15:43 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 16:04
Fahiş zamlardan kurtulmak için rotayı başka şehre çevirdiler: Kiralar 10'da 1 fiyatına!

Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerdeki artan kira fiyatlarından belini bükemez hale gelen esnaflar, çareyi Kırıkkale'ye yerleşmekte buldu. Delice ilçesine göç eden esnaflar, sanayi sitesindeki doğal gazlı sıfır dükkanları aylık bin 500 ve 2 bin liradan kiralama fırsatı buluyor.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem​ felaketi sonrasında İstanbul​ başta olmak üzere birçok şehirde ev ve iş yerlerinde kira​ fiyatlarına fahiş zamlar geldi. 

Artan fiyatlara çare olarak ise bazı esnaflar, üretim maaliyetlerini düşürmek için rotasını Kırıkkale​'ye çevirdi.

Şehrin Delice ilçesine büyük şehirlerden göç eden esnaf, belediye tarafından yaptırılan sanayi sitesindeki sıfır doğal gazlı dükkanları bin 500 lira ila 2 bin lira arasında değişen fiyatlarla kiralama imkanı buluyor. Dükkanlarında üretim faaliyetlerine geçen esnaflar, fahiş kira zamlarından kurtularak giderlerini de düşürmüş oldu.

Artan kira fiyatlarından belini bükemez hale gelen esnaflar, çareyi Kırıkkale'ye yerleşmekte buldu.

"KİRA BEDELİ SİGARA FİYATINA EŞ DEĞER"

Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, dükkanların kira bedelinin günlük bir paket sigara fiyatı ile eş değer olduğunu belirterek, ilçeye yatırım yapmak isteyen esnaflara da her daim destek olacaklarını söyledi.

Kar amacı gütmeden ve kamuyu da zarara uğratmadan aylık kira bedellerini meclis kararıyla düşük tuttuklarını ifade eden başkan Özdem, şunları kaydetti:

"Yerli esnafımıza bir sözümüz vardı maliyetine çok kar amacı gütmeden kamuyu zarara uğratmadan ’Sizleri dükkan sahibi edeceğiz’ dedik. Onları dükkan sahibi ettik, onun mutluluğunu yaşıyoruz. Diğer hemşehrilerimizle ilgilide ve dışarıdan gelecek hemşerilerimizle ilgilide belediye meclisimize de teşekkür ediyorum. Şöyle bir karar aldık. Ön cepheler 2 bin lira önce cephelerde bin 500 lira olarak yani günlük neredeyse inşallah da herkes bırakır cumhurbaşkanımız da üzerinde çok duruyor. İnsan hayatını olumsuz etkileyen bir sigara paketi fiyatına biz burada dükkan imkanı sunuyoruz."

Artan kira fiyatlarından belini bükemez hale gelen esnaflar, çareyi Kırıkkale'ye yerleşmekte buldu.

"10'DA 1 FİYATINA TUTACAĞIZ"

İstanbul’daki dükkan kiralarının yüksek olmasından dolayı yeni bir sektöre girme kararı aldıklarını belirten karavan üreticisi Onur Yüce, "Kırıkkale Delice ilçesinde dükkanlar var. Çok güzel insanları çok iyi niyetli istersen gel oradan bir dükkan kirala senin de işini görecektir.’ Bizde karavan üretimi yapmak istiyoruz. Geldik nasip oldu. Belediye başkanımız ile görüştük. Çok yardımcı oldu ve kiralar çok uygun. Benim Gebze’de tutacağım kiranın belki 10’da 1 fiyatına dükkanımızı tutacağız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...