Tgrt Haber

Faiz haftasında altında baskı devam ediyor: Kapalıçarşı piyasasında son fiyatlar

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
19 Eylül 2023 11:51 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 12:02
Faiz haftasında altında baskı devam ediyor: Kapalıçarşı piyasasında son fiyatlar

Altının gram fiyatı yeni güne güçlenerek başlamasının ardından 1.680 lira seviyesinden işlem görüyor. Ons altın ise art arda üçüncü seansta yükseldikten sonra 1.930 doların üzerine çıktı.

Altın​ yatırımcı bu hafta hem ABD hem de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararlarına odaklandı. Ekonomistler TCMB’dan  500 baz puanlık artış beklerken Fed’in faizleri sabit bırakacağı ihtimali kuvvetleniyor.  Altının gram fiyatı, haftanın ikinci işlem gününe yatay bir seyirle başlamasının ardından 1.680 lira seviyesinden işlem görüyor. Gram Kapalıçarşı’da 1.703 TL seviyelerinde işlem görürken çeyrek 2.777 TL oldu.

TÜM MERKEZ BANKALARI YATIRIMCILARIN RADARINDA

Altın, yatırımcıların bu hafta merkez bankasının önemli olaylarına hazırlanmalarıyla art arda üç seans yükseldikten sonra salı günü ons başına 1.930 doların üzerinde tutundu. ABD Merkez Bankası'nın çarşamba günü faiz oranlarını sabit tutması ve yatırımcıların enflasyon görünümüne ve geleceğe yönelik politika planlarına odaklanması bekleniyor. 

Yatırımcılar ayrıca S&P Global PMI rakamlarını ve ABD'deki çeşitli konut göstergelerini de bekliyor. İngiltere Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası da bu hafta para politikasına ilişkin karar verecek; Avustralya Merkez Bankası'nın son toplantısının tutanakları, faiz oranlarını nihai olarak sabit tutmaya karar vermeden önce Eylül ayında 25 baz puanlık bir faiz artışı daha düşündüğünü gösterdi. Geçtiğimiz hafta, tüketicilerin zayıflayan yuana karşı korunmak için güvenli liman varlığına yönelmesiyle Çin altın fiyatları rekor seviyelere ulaştı.

Faiz haftasında altında baskı devam ediyor: Kapalıçarşı piyasasında son fiyatlar

GRAMDA YÜKSELİŞ SINIRLI

Ahlatçı Yatırım günlük altın bülteninde şu değerlendirmeleri yaptı: Ons altın dün yukarı yönlü ataklarında istekli olsa da fiyatlamalarda baskı devam ediyor. Gün içerisinde 1930 dolar direnç seviyesini test eden ons altın geri çekilince gram altında da yükselişler sınırlı kaldı. Dün gün içerisinde 1681TL seviyesini test eden kıymetli metal 1677TL’den gün sonu kapanışı gerçekleştirdi. DolarTL’nin sınırlı pozitif etkisi devam ederken ons altın tarafında hafta ortasında yaşanacak fiyat dalgalanması yurtiçi gram altın fiyatında da etkili olacak.

Teknik olarak, İlk direnç noktası olarak 1680TL takip edilirken bu seviye üzerinde 1685TL ve 1690TL seviyeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1675TL noktası ilk destek olarak takip edilebilir. Bu fiyatlama altında ise 1670TL ve 1665TL diğer destek bölgeleri izleniyor olacak.

40 LİRADAN 8 LİRAYA DÜŞTÜ! ÇİFTÇİ TOPLAMAYINCA AĞAÇTA KALDI

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...