Tgrt Haber

MB faizi sabit tuttu, dolar ve altın hareketlendi

17 Mart 2022 13:54 - Güncelleme : 17 Mart 2022 14:39
MB faizi sabit tuttu, dolar ve altın hareketlendi

Mart 2022 Merkez Bankası Toplantısı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrası Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Faiz sabit tutuldu. Karardan sonra dolar ve altında hareketlilik başladı. 17 Mart 2022 altın ve dolar fiyatları ne oldu? Dolar ve altın fiyatlarındaki son durum haberimizde...

Amerikan Merkezi Bankası (Fed) faiz kararı sonrası yurt içinde tüm gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi. Merkez bankası faiz kararını açıkladı. MB, bugün düzenlediği Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini yüzde 14'te sabit tuttu.

TCMB, geçen yıl eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında faizde toplam 500 baz puan indirim kararı alarak, yüzde 14 seviyesine çekmişti. Banka, ocak ve şubat aylarında beklentilere paralel olarak faizde herhangi bir değişikliğe gitmemişti.

FAİZ KARARI SONRASI DOLAR VE ALTINDA SON DURUM...

MB tarafından açıklanan faiz kararından sonra gözler piyasalara çevrildi. Güne 14.55 TL seviyelerinde başlayan dolar kuru faiz kararının açıklanmasının ardından 14.78 TL seviyelerine yükseldi.

Güne 900 TL seviyelerinde başlayan altın ise kararın açıklanmasından sonra 919 TL'yi gördü.

EKONOMİSTLERİN BEKLENTİSİ 

18 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirilen PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketine göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılacağını öngörüyordu. Ekonomistlerin yılsonu politika faiz oranına ilişkin beklentileri de yüzde 14 oldu.

MERKEZ BANKASI’NDAN YIL SONU DOLAR TAHMİNİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ve profesyonelleri ile yaptığı Mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 40,47'ye yükselmişti. Ankette Ankette yıl sonu dolar/TL beklentisi de açıklandı. Buna göre katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 16,04 TL iken, bu anket döneminde 16,68 TL olmuştur. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 16,62 TL ve 17,42 TL olarak gerçekleşti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...