Tgrt Haber

Faizsiz 150 bin lira iş ve evlilik kredisi için başvurular başlıyor! Yaş ve gelir şartı var

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
15 Şubat 2024 10:26 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 10:35
Faizsiz 150 bin lira iş ve evlilik kredisi için başvurular başlıyor! Yaş ve gelir şartı var

Evlenecek gençlere kredi için süreç başlıyor. Aile ve Gençlik Fonu ile 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Başvurular ilk olarak depremlerden etkilenen illerden başlanacak.

Aile ve Gençlik Fonu​ kredileri için hükümet start verdi. Gençlere ve yeni evleneceklere sağlanacak kredi​ için başvurular bugün resmen başlıyor.

İlk olarak depremlerden etkilenen illerde uygulamaya alınacak krediler hem yeni evleneceklere hem de kendi işini kuracak gençlere nefes olacak.

2 YIL ÖDEMESİZ, 48 AY VADE İLE 150 BİN LİRA DESTEK!

Fonla, 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Genç çiftler, evlilik​ öncesi ve sonrası zorunlu eğitim ve danışmanlık hizmeti alacak. Kendi işini kurmak isteyen girişimci​ gençlere de destek verilecek.

BAŞVURULAR ONLİNE OLARAK YAPILABİLECEK

Başvurular bugün itibariyle alınmaya başlıyor. Şartları sağlayan gençler​ başvurularını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Faizsiz 150 bin lira iş ve evlilik kredisi için başvurular başlıyor! Yaş ve gelir şartı var - 1. Resim

HANGİ İLLERDE BAŞLAYACAK?

Aile ve Gençlik Fonu için ilk etapta deprem bölgesinden başlıyor. Pilot olarak belirlenen bölgede Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki depremzede gençlerden başvuru alınacak.

KRİTERLER BELLİ OLDU

Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin düzenlemeleri kapsayan yönetmelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kredi için kriterleri açıkladı.

Faizsiz 150 bin lira iş ve evlilik kredisi için başvurular başlıyor! Yaş ve gelir şartı var - 2. Resim

ÇİFTLERİN GELİRİNE BAKILACAK

Faizsiz 150 bin lira krediden yaralanabilmek için gelir şartı bulunuyor.  Aile ve Gençlik Fonu'ndan yararlanabilmek için çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerekiyor.

YAŞ ŞARTI AÇIKLANDI

2 yıl ödemesiz, 48 ay vadeli sunulacak kredi desteğinden faydalanmak isteyen gençlerin yaş aralığı Bakanlık tarafından belirlendi. Kredi için başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olup 30 yaşından gün almamış olmak gerekiyor. Evlenecek çiftlerin de resmi nikahtan en az 2 ay önce başvuru yapması gerekiyor.

GENÇLERE EĞİTİM VE DANIŞMANLIK VERİLECEK

Genç çiftler, evlilik öncesi ve sonrası zorunlu eğitim ve danışmanlık hizmeti alacak. Kendi işini kurmak isteyen girişimci gençlere de destek verilecek.

Faizsiz 150 bin lira iş ve evlilik kredisi için başvurular başlıyor! Yaş ve gelir şartı var - 3. Resim

FON PETROL, DOĞAL GAZ VE MADEN GELİRİ İLE DESTEKLENECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı kurulan Fon ile aile müessesinin güçlendirilmesi ve genç girişimcilere destek sağlanması amaçlanıyor. Fona; petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarından elde edilen gelirin yüzde 20'si aktarılacak. Fon kaynakları ve aktarımlarına ilişkin mali veriler her 6 ayda kamuoyu ile paylaşılacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...