Tgrt Haber

Fed Başkanı Powell’ın konuşması piyasaların odağında! Faiz ile ilgili işaretler yön belirleyici olacak

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber, nasdaq.com, ekonomim
28 Eylül 2023 16:20 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 16:38
Fed Başkanı Powell’ın konuşması piyasaların odağında! Faiz ile ilgili işaretler yön belirleyici olacak

Fed’in eylül ayı toplantısında öne çıkan ‘şahin’ mesajlar piyasalarda etkili olmaya devam ediyor. Yılsonuna kadar bir faiz artırımının daha geleceğine yönelik sinyaller ve faizlerin uzun süre yüksek kalabileceğine yönelik beklentiler öne çıkarken Fed yetkililerinden gelen açıklamalar da piyasalarda etkili olmayı sürdürüyor. Bugün Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması odak noktası olacak. Powell’ın açıklamaları piyasalarda yön belirleyici olacak.

Küresel piyasalarda Fed’den gelen şahin mesajlar etkisini sürdürüyor. Eylül ayı​ toplantısında faiz​ artırımına devam edeceğine yönelik mesajlar öne çıkarken, gelecek açıklamalarda fiyatlamalarda etkili olacak.

FAİZ İLE İLGİLİ MESAJLAR TAKİP EDİLECEK

Gözler bugün Fed​ Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı konuşmaya çevrildi. ABD Merkez Bankası​ (Fed) Başkanı Jerome Powell​'ın bugün Türkiye saati ile 23.00’te yapacağı belediye binasındaki moderatörlü tartışmalardaki konuşmaları dikkatle takip edilecek. Başkandan alınan mesajların piyasalar üzerinde yön belirleyici olması bekleniyor.

SON FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Fed, eylül ayı toplantısında faizleri 22 yılın en yüksek seviyesinde tutmaya devam etmişti. ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini yüzde 5,25-5,5 aralığında sabit tuttu. Aynı zamanda Fed yetkilileri, federal fon oranına ilişkin tahminini bu yıl sonu için yüzde 5,6 olarak korurken, yıl sonuna kadar bir faiz artışının daha sinyalini verdi. Fed'den yapılan açıklamada, son göstergelerin ekonomik aktivitenin "sağlam" bir hızda büyüdüğüne işaret ettiği belirtildi.

Fed'in para politikası karar metninde fazla değişiklik yapmadığı dikkati çekerken, daha önce "ılımlı" olarak tanımlanan ekonomik faaliyetteki büyüme "sağlam" olarak nitelendirildi.

Açıklamada, istihdam kazanımlarının son aylarda güçlü olduğu, işsizlik oranının düşük kaldığı ancak enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiği vurgulandı.

Kaynak: TGRT Haber, nasdaq.com, ekonomim
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...