Tgrt Haber

Fed kararı haftasında altında güçlü seyir: İşte güncel fiyatlar

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
31 Ekim 2023 10:06 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 10:15
Fed kararı haftasında altında güçlü seyir: İşte güncel fiyatlar

Küresel riskler altına desteğini sürdürürken yarın açıklanacak Fed kararı piyasalara yeniden yön verecek. Ons altın salı günü 1.993 doların biraz üzerinde yatay seyretti. Gram altın ise ekranlarda 1.813 TL’den olarak görülüyor. Dünya Bankası ise yayımladığı raporda altının çatışmaların başlamasından bu yana yüzde 8 değer kazandığını ifade etti.

Orta Doğu’da başlayan ve gittikçe şiddetlenen çatışmalar ve müzakere umutlarının sönmesine neden olurken piyasalarda fiyatlanmaları da etkilemeye devam ediyor. Savaşı başından bu yana ons altın​ yüzde 8 değer kazanarak dün ons başına 2 bin doların üzerine çıktı. Yeni güne bu seviyenin altında başlamasına rağmen uzmanlar gelecek dönemde sarı metalde fiyatların yükselebileceğini ifade ediyor.

YENİ GÜNE DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Altının gram fiyatı dün 1.817 TL’ye kadar çıkarak son bir ayın en yüksek seviyesini gördü. Salı gününü ise düşüşle başlayan altın, 1.812 seviyelerinden işlem görüyor. Kapalıçarşı’da 1.839,69 alış, 1.840,91 satış seviyesi olarak görülüyor. Çeyrek altın ise 3 bin lira seviyelerinden alınabiliyor. 

FED​ KARARINI YARIN AÇIKLAYACAK

Federal Reserve, faiz oranı kararını yarın açıklayacak. Analistler faizlerin sabit bırakılacağını ifade ederken İngiltere Merkez Bankası’nın da faiz kararı takip edilecek. Her iki merkez bankasının da enflasyonla mücadeleyi artan resesyon riskleriyle dengelemesi nedeniyle faiz oranlarını değiştirmemesi bekleniyor. 

Fed kararı haftasında altında güçlü seyir: İşte güncel fiyatlar

GÜVENLİ LİMAN TALEBİ ARTTI

Dünya Bankası, Emtia Piyasaları Görünüm Raporu'nun "Jeopolitik Risklerin Gölgesinde" başlığıyla yayımladı. Raporda Orta Doğu’daki çatışmaların belirsizliğe neden olduğu bu durumun ise güvenli liman talebini artırdığı ifade edildi. 

İLK DİRENÇ NOKTASI 1820TL

Ahlatçı Yatırım tarafından yayımlanan bültene göre, Ons altın geçen hafta Cuma günü 16 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesi 2009 doları test ettikten sonra gelen kar realizasyonları ve ABD tahvillerinin güçlü görünümü karşısında geriledi. Kur tarafında ise yurtiçinde Merkez Bankası faiz kararının ardından gözler Fed’e dönmüş durumda. Faiz artrım döngüsünü tamamladığı düşünülen bankanın faizleri bu toplantıda sabit bırakması bekleniyor. İlk direnç noktası olarak 1820TL takip edilirken bu seviye üzerinde 1830TL ve 1840TL seviyeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1800TL noktası ilk destek olarak takip edilebilir. Bu seviye altında 1790TL ve 1785TL diğer destek bölgeleri olarak izleniyor olacak.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...