Tgrt Haber

Fed'den faiz açıklaması: Mart ayı artırım için uygun

02 Mart 2022 17:36 - Güncelleme : 02 Mart 2022 17:45
Fed'den faiz açıklaması: Mart ayı artırım için uygun

Fed Başkanı Jerome Powell'dan son dakika faiz açıklaması geldi. Fed Başkanı yüksek enflasyonla mücadele için Mart ayı içinde faiz oranlarını artırma planları olduğunu açıkladı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD Temsilciler Meclisi'nin Finansal Hizmetler Komitesi'ndeki sunumu yayınlandı. Powell Mart ayında faiz artırımının uygun olduğunu düşündüğünü söyledi.

ENFLASYON TAMAMEN UKRAYNA SAVAŞINA BAĞLI

Powell, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ne verdiği ifadeye ilişkin hazırladığı açıklamalarda, yüksek enflasyon ve "son derece sıkı" bir işgücü piyasasının daha yüksek faiz oranlarını gerektirdiğine dair temel Fed anlatısını yineledi.

Powell, milletvekillerine yaptığı açılış konuşmasında, Fed'in politika sıkılaştırmasında ne kadar ileri veya ne kadar hızlı gitmesi gerekebileceğine dair hiçbir ipucu vermedi. Fed yetkilileri enflasyon gelişmelerinin tamamen Ukrayna savaşına bağlı olduğunu vurguladı.

FAİZ ARTIRIMI NE KADAR OLACAK?

Piyasalar, Fed'in mart ayında 25 baz puan faiz artırımı yapacağını ve bu yıl 4'ten fazla faiz artırımı olmayabileceğini değerlendirirken, Bank of America ve Goldman Sachs'ın hızlı faiz artırımı beklentileri değişmedi.

BofA ve Goldman Sachs, Fed'in bu yılın sonuna kadar faizi yüzde 0,25'ten yüzde 2 civarına yükselmesini bekliyorlar. Goldman Sachs stratejisti Praveen Korapathy yaptığı açıklamada, "Para politikasının normalleşmesi için sebepler henüz değişmedi" dedi. JPMorgan ise Fed faiz oranının 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 2 seviyesine ulaşmasını bekliyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...