Tgrt Haber

Fındık fiyatları üreticiyi üzdü alıcıyı sevindirdi!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Eylül 2024 18:14 - Güncelleme : 16 Eylül 2024 18:18
Fındık fiyatları üreticiyi üzdü alıcıyı sevindirdi!

Fındık fiyatı haftaya düşüşle başladı. Giresun'da serbest piyasada fındık fiyatı 7 lira düşüşle 123 liraya geriledi. Fındık tüccarları, fiyatların arz-talep meselesi olduğunu hatırlatarak, üreticiye seslendi. Üreticiler ise fiyatların herkesi tatmin etmesi gerektiğine dikkat çekti...

Fındık​ fiyatlarındaki belirsizlik sürüyor. Giresun​'da geçen hafta 126 liradan 4 lira yükselişle 130 liraya alıcı bulan fındık, bu haftaya ise düşüşle başladı.

PAZARA YOĞUN FINDIK AKIŞI FİYATLARI DÜŞÜRDÜ

Fındık tüccarı Ahmet Ergün, “Geçen hafta fındık fiyatı randımanına göre 130 lira seviyelerinde alıcı bulurken, bu hafta 123 liraya geriledi. Fındık fiyatını belirleyen arz-talep meselesidir. Çoğu insan fiyatı tüccar veya fabrika belirliyor sanıyor ama böyle değil. Üreticinin hasadı bitirip fındığı çuvallamasının ardından pazara yoğun bir fındık gelmeye başladı. Bu da ister istemez pazarda fiyatların düşmesine neden oldu” diye konuştu.

Fındık fiyatları üreticiyi üzdü alıcıyı sevindirdi! - 1. Resim

DEPOLAR DOLDU

“Üreticinin biraz sabredip bu aralar pazara ihtiyacı kadar fındık indirmesinde fayda var” diyen Ergün, “Bir diğer neden ise emanete fındık verilmesi. Evinde fındığı muhafaza edemeyecek gurbetçiler ya da üreticiler fındığı emanete bıraktı, depolar doldu. Bunun da fiyatların düşmesinde önemli bir etkisi var” ifadelerini kullandı.

“HERKESİ MEMNUN ETSİN”

Giresunlu kimi fındık üreticileri ise fiyatları makul karşılarken kimi de fiyatların biraz daha artması gerektiğini savundu. Üreticiler, fiyatların herkesi memnun etmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet16 Eylül 2024 19:42

Fındıkçılar da zor zamanlar yaşıyolarmış demek ki herkesin cebinden para çıkıyor ama kimsenin mutlusu olmuyor böyle bir sistemde

Sonraki Haber Yükleniyor...