Tgrt Haber

Fındıkta hasat başladı, üreticiye ‘dolandırıcılık' uyarısı geldi!

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Ağustos 2023 17:22 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 17:27
Fındıkta hasat başladı, üreticiye ‘dolandırıcılık' uyarısı geldi!

Fındık hasatı başladı. Fındık çiftçisinin yoğun mesaisi başlarken Samsun Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, fındık üreticilerine ‘dolandırıcılık' uyarısı yaptı.

Fındıkta hasat başladı. Bu yıl yüksek rekolte beklenen fındıkta dolandırıcılar da boş durmuyor. Çiftçinin yoğun mesaisini fırsat bilen dolandırıcılar boş durmuyor. TMO adresleri ile fındık​ randevu sistemi oluşturularak dolandırıcılık​ yapıldığı tespit edildi.

Samsun​ Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir’den çiftçiye uyarı geldi.

RANDEVU İÇİN UYARI GELDİ

Aydemir, fındık hasat sezonu ile birlikte dolandırıcılık olaylarının yaşanabileceğine dikkat çekerek, “Farklı TMO adresleri ile fındık randevu sistemi oluşturularak dolandırıcılık yapıldığı tespit edilmiştir. TMO'dan fındık randevusu alırken kart bilgileri veya para talebinde bulunulduğu belirlenmiştir. TMO randevu sisteminde böyle uygulama yoktur. Üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları için bu konuda dikkatli olmaları gerekir. Fındık randevu sistemi henüz açılmamıştır. Açıldığı zaman TMO'nun resmi web sitesi üzerinden randevu alabilirler" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...