Tgrt Haber

Fırıncılar ekmek zammı için yine harekete geçti! Vatandaşlar isyan etti: Bir ilde daha fiyat artışı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Temmuz 2023 00:17 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 00:26
Fırıncılar ekmek zammı için yine harekete geçti! Vatandaşlar isyan etti: Bir ilde daha fiyat artışı

Döviz kurlarındaki artış, yüksek girdi maliyetleri ve buğday stoklamaları nedeniyle ekmeğe birçok ilde peş peşe zamlar geliyor. Ekmek üreticileri, yapılan zamları savunurken vatandaşlar ise bu duruma isyan ediyor. Bir zam haberi de son olarak Van'dan geldi.

Türkiye’nin dört bir yanından ekmeğe gelen zamlar vatandaşa pes dedirtiyor. Enflasyon artışlarına dayanamayan ekmeğe art arda gelen zamlar artık büyük tepkiye yol açıyor.

Dün Kocaeli​ ve Adana'da yapılan zamların ardından bugün de Van​'da ekmeğin fiyatı arttı.

Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, yaptığı açıklamada ekmeğe yapılan zammı savundu. Altı aydır Türkiye​ genelinde ekmek​ fiyatının 5 lira olduğu halde Van'da 4 liraya satıldığını belirten Işık, artan maliyetler karşısında 210 gram ekmeğin fiyatının 6 liraya yükseltildiğini söyledi.

NEDENLERİNİ SIRALADI

Ekmeğe yapılan zamların nedenlerini sıralayan Işık, "Asgari ücretin 11 bin 400 TL olması. Akaryakıt fiyatlarının artması, toplamda 25 gider kaleminin artması sonucu ekmeğin maliyetinin artmasına sebep olmuştur. Kurum amirleri ve esnaflarımızla yapmış olduğumuz toplantılarda hem esnafımızın zararını önlemek hem de vatandaşlarımızı düşünerek 210 gram somun ekmek ve 200 gram pide ekmeğin fiyatı 6 TL olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımızın şundan emin olsunlar ki Türkiye genelinde 200-210 gram ekmek 7 TL’nin üzerinde satılmaktadır" dedi. 

MUĞLA'DA ZAMLAR GERİ ALINDI

Muğla'da ekmeğe yapılan zamlar ise vatandaşların gösterdiği tepki sonucunda geri çekildi. Muğla Menteşe'de 18 Temmuz tarihi itibari ile ekmeğe yüzde 50 zam​ yapılırken fiyatı 5 liradan 7,5 liraya çıkarılmıştı.

Vatandaşın tepkisi üzerine açıklamada bulunan Muğla Valisi Orhan Tavlı zamlara müdahale ederek ekmekteki fiyat artışlarında vatandaşın alım gücüne dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Muğla İl Ticaret Müdürü Gülşah Savtekin, sürece yönelik yaptığı açıklamada, “Sayın valimizin ekmeğin bu fiyattan satılmaması yönünde bir girişimi oldu. Fırıncılar Muğla merkezde fiyatı 6,5 liraya çektiler" dedi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...