Tgrt Haber

Fırsatçılar şimdi de tarıma el attı! Arazilerin fiyatlarını "değerlenecek" diye yükseltiyorlar

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2023 19:54 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 19:59

Konut ve otomobil sektöründe fiyatları yukarı çekmek isteyen spekülatörler şimdi de tarıma el attı. Son günlerde küçük tarım arazilerinin, "değerlenecek" diyerek yüksek fiyatlarla satıldığı ortaya çıktı.

Farklı platformlardan gelişigüzel yapılan altın, borsa ve döviz gibi yatırım tavsiyelerine tarım arazileri​ de eklendi. Son günlerde küçük tarım arazilerinin, değerinin artacağı vaadiyle vatandaşa yüksek fiyatlarla satıldığı ortaya çıktı.

Uzmanlar, arazi almak isteyenleri uyarıyor ve yatırımcıların dikkatli olmasını istiyor. Avukat-Gayrımenkul Hukuku Uzmanı Başar Biberoğlu, arazi alacakları uyararak, “Tabi ki en başta imarlı olmasına dikkat edilmesi gerekir. Halkımızı çok büyük yanıltıyorlar. Yani orada kesinlikle bir imar kadastronun geçmiş olması gerekiyor.” diye konuştu.

2 YIL EKİLMEZSE DEVLET KİRALIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 yıl ekilmeyen araziyi, mülkiyeti sahibinde kalmak kaydıyla başka üreticilere kiralayabiliyor. Böylece, atıl durumdaki araziler üretime kazandırılıyor.

Biberoğlu, “Sizin tarım araziniz var ise ve 2 yıl işlenmemişse ürün alınmamışsa devlet mülkiyeti sizde kalmak vaadiyle bunu kiraya verebiliyor.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...