Tgrt Haber

Fırtına öncesi sessizlik mi? ABD'nin ısrarı doları yükseltebilir! 15 Kasım güncel döviz fiyatları

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, AA
15 Kasım 2022 11:51 - Güncelleme : 15 Kasım 2022 12:19
Fırtına öncesi sessizlik mi? ABD'nin ısrarı doları yükseltebilir! 15 Kasım güncel döviz fiyatları

Dolar, uzun süredir yurtiçi piyasalarda yatay seyrine devam ediyor. Yatırımcı, “Dolar düşecek mi, yükselecek mi?” sorusunun cevabını araştırırken, fiyatlanmada yaşanan geri çekilmenin ve durgunluğun ne zamana kadar devam edeceği merak ediliyor. Enflasyonla mücadele etmeye devam eden ABD’de yaşanan gelişmeler doların değerinde düşüşlerin yaşanacağına yorumlandı. Güncel dolar fiyatları ne kadar? Dolar bugün kaç lira?

Amerikan ekonomisine bağlı olarak durağan bir görünüme sahip olan doların  fiyatı son dönemlerde sakin bir seyir izliyor. Yatırımcı doların geleceğini merak ederek araştırırken ABD ekonomisinde yaşanan gelgitler takip ediliyor. 

ABD YÜZDE 2 ENFLASYONDA ISRARCI

Pandemi ile başlayan süreçte küresel ekonominin daralması ve ardından çıkan Rusya-Ukrayna Savaşı tüm dengeleri alt üst ederken, ABD ekonomisinde enflasyon​ oranlarının yükselmesi sonucunu doğurdu. Fed​ yıl başında bu yana ardı ardına faiz artırımına giderek enflasyon rakamlarını yüzde 2’lik seviyeye çekmeye çalışıyor. Bu süreçte ise dolar​ değer üzerine değer kazandı.

Son olarak ABD enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesi ABD dolarında geri çekilmeye kapı araladı. Diğer yandan ABD ekonomisinin yüzde 2’lik faiz ısrarı devam ediyor. Fed yetkililerinden birinin enflasyonla mücadelede kat edecek yolumuz var açıklaması piyasalardaki pozitif seyri karışık bir seyre çevirdi. Yine de gelecek toplantıda yüzde 80 oranında 50 baz puanlık artış bekleniyor. Eğer Fed sıkı faizlerden vazgeçerse doların değerinde bir gerileme söz konusu olabilir. 

DOLAR SON DURUM NEDİR?

Dolar/TL, güne yatay seyirle başlamasının ardından 18,61 seviyelerinde işlem görüyor. Dün, yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,3 artışla 18,6043'ten tamamladı. Dolar/TL, yeni güne yatay seyirle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışın hemen üzerinde 18,6070'ten işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,7 artışla 18,3570'ten, sterlin/TL yüzde 0,6 yükselişle 22,0160'tan satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 106,4 seviyesinde bulunurken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in aralık toplantısında yüzde 81 ihtimalle 50 baz puan, yüzde 19 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağı öngörülürken, gelecek dönem resesyon sinyali olarak kabul edilen ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ile 3 alık hazine bonosu getirisi arasındaki fark ise eksi 20 baz puanda bulunuyor.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber, AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...