Tgrt Haber

Fitch'ten 2024 konut piyasası ve kredi tahmini! Avrupa’da ılımlı artış beklentisi güçlendi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Aralık 2023 15:57 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 16:03
Fitch'ten 2024 konut piyasası ve kredi tahmini! Avrupa’da ılımlı artış beklentisi güçlendi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten konut piyasası görünümüne yönelik değerlendirme geldi. Fitch, 2024 için Avrupa konut piyasalarının çoğunda ılımlı bir fiyat artışının görülmesinin beklendiğini bildirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch​ konut piyasasına yönelik 2024​ değerlendirmelerini paylaştı. Yapılan açıklamada, İngiltere’de konut fiyatlarının gelecek yıl dengelenmesinin beklendiği, Almanya’da ise konut fiyatlarının yüzde 1-3 arasında yükseliş göstermesinin öngörüldüğü bildirildi.

KONUTTA ILIMLI ARTIŞ BEKLENTİSİ GÜÇLENDİ

Açıklamada, gelecek yıl konut fiyatlarının Danimarka’da yüzde 1 ila 3, İtalya ve İspanya’da ise yüzde 0,2 ile 2 arasında artış kaydetmesinin tahmin edildiği belirtildi.

Hollanda’da konut fiyatlarının gelecek yıl yüzde 3 ila 5 arasında artmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, Fransa’da ise gelecek yıl konut fiyatlarının yüzde 2 ile 4 arasında düşüş kaydetmesinin öngörüldüğü vurgulandı.

KREDİ FAİZ ORANLARI DÜŞECEK

Avrupa’da konut kredisi faiz oranlarının gelecek yıl içerisinde nispeten daha düşük seviyede olmasının tahmin edildiği aktarılan açıklamada, İngiltere’de 2024 yılında yaklaşık 165 milyar sterlin hacminde konut kredisinin yeni faiz oranları ile güncelleneceği kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...