Tgrt Haber

Fitch'ten aralarında JP Morgan'ın da olduğu ABD'li bankalara uyarı!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Tgrt Haber
15 Ağustos 2023 14:53 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 14:56
Fitch'ten aralarında JP Morgan'ın da olduğu ABD'li bankalara uyarı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings ABD’li bankaları uyardı. Fitch, ülkedeki çok sayıda bankanın notunu kapsamlı bir şekilde düşürülebileceğini ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda krizin eşiğinden dönen ABD’li bankaları Fitch Ratings analistinden uyarı geldi. Yapılan açıklamaya göre, ABD​ bankacılık sektörü başka bir türbülans kaynağına daha yaklaştı. 

JP MORGAN’DA LİSTEDE

Fitch, haziran ayında ABD bankacılık sektörün sağlığına ilişkin değerlendirmesini düşürmüştü. CNBC'ye konuşan Chris Wolfe'un söylediğine göre bu hareket bankaların notlarının düşürülmesini tetiklemediği için büyük ölçüde fark edilmemişti. Wolfe, "Eğer A+'ya düşürürsek, bu tüm finansal ölçütlerimizi yeniden ayarlar ve muhtemelen negatif derecelendirme eylemlerine dönüşür," dedi.

Wolfe'a göre, JPMorgan gibi üst düzey kuruluşların notları düşürülürse, Fitch en azından tüm emsallerinin notlarını düşürmeyi düşünmek zorunda kalacaktır. Bu da potansiyel olarak bazı zayıf kreditörleri yatırım yapılamaz statüsüne yaklaştırabilir.

BANKALARI  NOTLARI KORUNABİLİR

Wolfe, bu potansiyel hamlenin zamanlaması veya düşük dereceli firmalar üzerindeki etkisi konusunda spekülasyon yapmak istemediğini söyledi. Wolfe, "Hem mutlak hem de göreceli olarak bazı kararlar vermemiz gerekecek," dedi. "Mutlak bazda, halihazırda birçok şeyi iskonto ettiğimiz bazı BBB- bankalar olabilir ve belki de notlarını koruyabilirler."

 

Kaynak: Tgrt Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...