Tgrt Haber

Fiyatı dudak uçuklatıyor! 'Şampiyon' satışa çıktı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Haziran 2024 11:45 - Güncelleme : 06 Haziran 2024 12:29
Fiyatı dudak uçuklatıyor! 'Şampiyon' satışa çıktı

Yozgat'ta “Şampiyon” adındaki 960 kiloluk boğa, 230 bin TL’ye alıcısını bekliyor. 7 kişinin kesebileceği Şampiyon'a 3 yıldır özenle baktığını söyleyen besici Haydar Kaya, boğanın günlük 18 kilograma yakın yem yediğini söyledi.

Yozgat'ın merkeze bağlı Sarımbey köyünde besicilik yapan Haydar Kaya, 3 yıl önce satın aldığı ve “Şampiyon” ismini verdiği simental ırkı boğayı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi satışa çıkardı. 1 tona yaklaşan kilosu ile çiftliğin en büyük hayvanı olan “Şampiyon” isimli kurbanlık boğa, dev cüssesi ile dikkat çekiyor.

7 KİŞİ ANCA KESEBİLİR

Mandırasında kurbanlıklarını bayrama hazırlayan besici Haydar Kaya, 960 kilo ağırlığındaki kurbanlık boğasına gözü gibi bakıyor. Günlük 18 kilograma yakın yem yiyen boğayı özenle besleyip büyüten Kaya, kurbanlık boğayı satışa çıkarttı. 7 kişinin kesebileceği boğa 230 bin liradan satışa çıktı.

PAZARLIK PAYI OLACAK 

Şampiyon ismini verdiği boğaya 3 yıldır özenle baktığını söyleyen besici Haydar Kaya, boğanın günlük 18 kilograma yakın yem yediğini söyledi. Besici Kaya, ağırlığının yaklaşık bir tona gelen boğasını bayram öncesi 230 bin liradan satışa çıkardığını belirterek, “Hayvanımızın adı “Şampiyon” boğamızın şu an da canlı ağırlığı 960 kilogram yani bir tona yakın. Hayvanımızın et randımanı 600 kilogram geliyor. Günlük 7 kilogram yem, 3 kilogram arpa, 4 kilogram silaj, 2 kilogram kepek ve 2 kilogram da balya veriyoruz. Hayvanımızın fiyatını 230 bin lira olarak belirledik. Alıcısını bekliyoruz, tab iki de pazarlık payımız olacak. Hayvanımızın cinsi simental ve 3 yaşında. Hayvanımızı özenle besleyip büyütüyoruz. Bu kurbanımızı 7 kişi kesebilir. Kurban Bayramı öncesi alıcısını bekliyoruz” dedi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...