Tgrt Haber

Fiyatıyla da göz yaşartıyordu, 10 lira birden düştü... Gözler market ve pazarda

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Ağustos 2023 14:45 - Güncelleme : 19 Ağustos 2023 16:00
Fiyatıyla da göz yaşartıyordu, 10 lira birden düştü... Gözler market ve pazarda

Fiyatıyla son zamanlarda gündem olan soğanın fiyatı tarlada 4 liraya düştü. Markette ve pazarda 14-16 liradan satılan soğanın fiyatı son bir ayda 10 lira geriledi.

Tarlada üreticide ucuz olan ürünlerin market​ ve pazarda pahalı satılması, aracıların kârlarını sürekli gündeme getiriyor. Bu ürünler arasında soğan​, domates, patates gibi her evin vazgeçilmez gıdaları bulunuyor. Fiyatı 14-16 TL'ye kadar çıkan soğanda fiyatın düşeceğine yönelik sinyaller gelmeye başladı. Tarlada 14 liradan 4 liraya kadar gerileyen soğanın market ve pazar fiyatının yüksek olması dikkat çekiyor. 

Soğanın fiyatı tarlada 4 TL'ye kadar düştü.

TARLADA UCUZ MARKET VE PAZARDA PAHALI

Türkiye’nin önemli soğan üretim merkezlerinden Amasya’da kuru soğanın kilosu tarlada 4-6 TL arasında satılıyor. Soğanın fiyatının bir ay içinde 14 TL’den 4 TL'ye kadar düştü.Amasya​'da soğan hasadı aşırı sıcak altında devam ediyor. Bu dönemde turizmde yoğunluğun görüldüğü deniz kıyısındaki kentler başta olmak üzere yurdun dört bir yanına gönderilen kuru soğan, üreticiler tarafından ‘kırmızı altın’ olarak nitelendiriliyor. 

Soğanın verimi bu yıl üreticisini sevindirdi.

ÜRETİCİYİ SEVİNDİRDİ

Bir önceki yıla göre ekim alanı fazla olan soğanda aşırı yağışların etkisiyle verim düşüklüğü görüldüğünü belirten soğan üreticisi Oğuz Çelik, “Soğan bu yıl hasat başlarında fiyatıyla biz üreticisini sevindirdi. Şimdiyse düşüşe geçti. Kilosu tarlada 4 TL ile 6 TL arasında satılıyor” diye konuştu.
Kalite yönünden en iddialı soğanın topraklarının bereketinin de etkisiyle Amasya’da yetiştiğini söyleyen Çelik, “Soğan acı olur. Tatlısı da vardır ama aslı acı olmasıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...