Tgrt Haber

Fiyatlar uçtu, poşet poşet ayakkabıyı kapan oraya koştu! Lostralar şimdi kral oldu

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Temmuz 2023 16:36 - Güncelleme : 16 Temmuz 2023 16:42
Fiyatlar uçtu, poşet poşet ayakkabıyı kapan oraya koştu! Lostralar şimdi kral oldu

Yırtık pırtık demeyin, artık çok değerli! Artan maliyetler ve döviz kuru yüzünden yeni ayakkabıları almak imkansız hale gelirken ayakkabı tamircilerinin de ustalığı değer kazandı. İmkansızı başaran eski ustalar maharette sınırlarını zorluyor. Poşet poşet marka ayakkabısını kapan artık onlara koşuyor.

Yırtık pırtık demeyip, poşeti kapan artık lostraların yolunu tutuyor. Artan maliyetler ve döviz kuru marka ayakkabıda bütçeyi zorlarken, eski ayakkabılar için yenileme furyası başladı.

Şu sıralar yeni ayakkabıların yanına yaklaşılmıyor. Fiyatlar​ birden 2-3 kat artınca ustaların değeri de anlaşıldı. Ayakkabı tamircilerinde beklenmedik yoğunluk yaşanıyor. Artan ayakkabı fiyatları tamircilerin işine yaradı ama tamir talepleri patlayınca hizmete de yetişemez oldular.

Ayakkabı tamiri

FİYATLAR ARTINCA, AYAKKABIDA DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Samsun’un İlkadım​ ilçesi Kaptanağa Sokak üzerinde bulunan pasajdaki ayakkabı tamircilerinde son zamanlarda yoğunluk yaşanıyor. Yeni ayakkabı fiyatlarının aşırı artmasından dolayı insanlar ayağındaki ayakkabıları daha özenli kullanmaya ve tamir ettirmeye başladı. Ayakkabı tamir ustaları genellikle ayakkabıların tabanını yenileme, deri onarma, yırtık yerleri dikme gibi işlemler yaptıklarını söyledi.

YAPTIRMAK ARTIK BİR ZORUNLULUK

23 yıldır ayakkabı tamiri yapan Turgut Dursun, "Önceden ayakkabı tamirini insanlar ihtiyaç dışı yaptırıyordu. Ayakkabısına kıyamıyordu, yaptırıyordu. Günümüzde ise birçok şeyin fiyatının aşırı artmasından tamir bir zorunluluk haline geldi. Bu nedenle ayakkabı, çanta ve valiz tamir talepleri arttı. Ayakkabı tamir işlemleri 50 ile 200 TL arasında değişiyor" dedi.

Ayakkabı tamircisi

ESKİ USTALAR DERTLİ: BU İŞTE ÇIRAK YETİŞMİYOR

50 yıldır ayakkabı tamircisi olan Zekeriya Güven ise, "Bu işte şu anda çırak yetişmiyor. Son zamanlarda özellikle dikiş, tamir, alt değişme gibi işlemleri yoğun bir şekilde yapıyoruz. Her çeşit ayakkabı geliyor" diye konuştu.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...