Tgrt Haber

Fransa, Rus ve ABD hakimiyetine baş kaldırdı! Rafale savaş uçakları alternatif olacak

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Ağustos 2023 17:52 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 17:54
Fransa, Rus ve ABD hakimiyetine baş kaldırdı! Rafale savaş uçakları alternatif olacak

Fransız Dassault Havacılık, Rafale savaş uçağı üretimine öncelik vereceklerini açıkladı. CEO Eric Trappier, Rafale'nin Rus ve Amerikan uçakları almak istemeyenler için Fransa lehine bir alternatif olduğunu söyledi.

Savunma alanında birbirinden iddialı projeleri üreten bazı ülkeler son dönemlerde özellikle havacılıkta farklı yollar deniyor. Fransız savunma sanayi şirketi Dassault Havacılık, yeni siparişleri karşılamak için yakın dönemde önceliklerinin Rafale savaş uçaklarını üretmek olduğunu bildirdi.

RUS​ VE ABD UÇAKLARI ALMAK İSTEMEYENLER İÇİN ALTERNATİF

BFMTV'nin haberine göre, Dassault Havacılık'ın CEO'su Eric Trappier, "Tedarikimiz orduların ihtiyaçlarına karşılık veriyor." diyerek, Rafale'nin Rus ve Amerikan uçakları almak istemeyenler için Fransa lehine bir alternatif oluşturduğu değerlendirmesinde bulundu.

ÜRETİME SON SÜRAT DEVAM

2032'ye kadar siparişlerinin olduğunu ve sipariş almaya devam ettiklerini belirten Trappier, yakın dönemdeki önceliklerinin Rafale uçaklarının üretimini hızlandırmak olduğunu kaydetti.

Fransa Rafale savaş uçağı üretimine hız verdi

Öte yandan Trappier, Fransa, Almanya, İspanya ortaklığında geliştirilmesi planlanan yeni nesil savaş uçağı projesi Geleceğin Muharebe Hava Sistemleri'nin (FSAC), şirketin uzun dönem hedefleri arasında bulunduğunu aktardı.

Yakın dönemde Hindistan, 26 Rafale uçağı alacağını duyurmuş, Endonezya da 18 Rafale sipariş ettiğini açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...