Tgrt Haber

Fransa'da toplu taşıma ücretsiz oldu! Satın alma gücünü korumak amaçlanıyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Independent Türkçe
23 Aralık 2023 12:36 - Güncelleme : 23 Aralık 2023 12:40
Fransa'da toplu taşıma ücretsiz oldu! Satın alma gücünü korumak amaçlanıyor

Fransa iklim ve satın alma gücünü korumak için önemli bir karar aldı. Montpellier kentinde 500 bin kişi toplu ulaşım araçlarını artık ücretsiz kullanacak. Ücretsiz ulaşım, şirketlere getirilen yeni vergiyle finanse edilecek.

O kentte toplu taşıma​ artık ücretsiz​ olacak. Fransa​ güneyindeki Montpellier kentindeiklim ve satın alma gücünü korumak için toplu taşıma ücretsiz hale getirildi.

SEÇİMDE VAADİYDİ, UYGULAMAYA GİRİYOR

Ücretsiz toplu taşıma, 500 bin nüfuslu kentin sosyalist belediye başkanı Michael Delafosse'un 2020'deki seçim kampanyasında verdiği vaatlerden biriydi.

Delafosse, seçilmesinin hemen ardından hafta sonları ücretsiz toplu taşıma uygulamasını getirmiş, bir sonraki yılsa 18 yaşından küçükler ve 65 yaşından büyükler için ücretsiz ulaşım sağlanmıştı.

TURİSTLER HARİÇ TUTULDU

Belediyeden yapılan açıklamada, Montpellier sakinlerinin kendilerine verilecek kartla perşembe akşamından itibaren tramvay ve otobüsleri ücretsiz kullanabilecekleri ifade edildi.

Şehre dışardan gelenler ve turistlerse yolculuk başına 1,60 euro olan ulaşım ücretini ödemeye devam edecek.

AVRUPA KENTLERİNDE DE UYGULANABİLİR

Montpellier Belediye Başkanı Michael Delafosse, diğer Avrupa kentlerinde de benzer bir uygulamaya geçilmesi için belediye başkanlarıyla temas halinde olduklarını söyledi.

Delafosse, kararın iklimi ve satın alma gücünü korumak için alındığını vurguladı.

Ücretsiz ulaşımın, 11'den fazla çalışanı olan şirketlere getirilen yeni ulaşım vergisiyle finanse edileceği duyuruldu. Şehir yönetimi, geçen yıl toplu taşıma biletlerinden 39 milyon euro gelir elde etmişti.

ESTONYA’DA TÜM ÜLKEDE ÜCRETSİZ

2013'te Estonya'nın başkenti Tallin'de de benzer bir uygulamaya yürürlüğe konmuştu. Lüksemburg yönetimi de 2020'de aldığı kararla tüm ülkede toplu ulaşımı ücretsiz hale getirmişti.

 

 

Kaynak: Independent Türkçe
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Arda29 Aralık 2023 18:06

Ekrem başkana duyrulur

Sonraki Haber Yükleniyor...