Tgrt Haber

G20'de kritik temasları tamamlayan Bakan Şimşek'in yeni durağı Katar!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, AA
18 Temmuz 2023 10:58 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 11:40
G20'de kritik temasları tamamlayan Bakan Şimşek'in yeni durağı Katar!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’la katıldığı G20 temaslarını tamamladı. Şimşek ve Erkan Körfez ülkeleri ile diplomatik temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a katılmak üzere Katar’ın başkenti Doha’ya gitmek üzere yola çıktı.

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı​ Erkan Hindistan’da yapılan G20​ toplantılarını tamamladı. Hazine ve Maliye Bakanı​ ile TCMB Başkanı Körfez turuna katılmak üzere Doha'ya hareket etti.

EKONOMİNİN LİDERLERİ İLE YOĞUN TEMAS

Şimşek, toplantılarda, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Dünya Bankası Başkanı Banga, Singapur Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Lawrence Wong, AB Komisyonu Ekonomiden Sorumlu Komiseri Paolo Gentiloni, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Odile Renaud-Basso ve Kanada Maliye Bakanı Chrystia Freeland ile görüşmüştü.

Temaslarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şimşek, "Sorunsuz bir şekilde organize edilen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Zirvesi'ne ev sahipliği yaptığı ve büyük misafirperverliği için Hindistan​'ı tebrik etmek istiyorum. Eylül ayında 'Tek dünya, tek aile, tek gelecek' odaklı G20 Liderler Zirvesi'ni sabırsızlıkla bekliyorum." ifadesini kullandı.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1680920993869578242

DÜNYA BANKASI BAŞKANI TÜRKİYE’YE GELİYOR

Bu arada, Erkan'ın, ABD'de çalıştığı dönemden arkadaşı olan Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga'nın yakın zamanda Türkiye'ye gelerek Erkan'a makamında "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunmak istediği öğrenildi. Erkan ve Banga'nın uzun süre ABD'de birlikte çalıştıkları belirtildi.

G20'de kritik temasları tamamlayan Bakan Şimşek'in yeni durağı Katar!

ERDOĞAN DİPLOMATİK TEMASLARINA DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başladığı Körfez turu kapsamında ilk olarak Suudi Arabistan’a gitti. Türkiye Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan Krallığı arasında pek çok farklı alandan anlaşmalar imzalanırken Erdoğan’ın bir sonraki durağının Katar olduğu öğrenildi. Erdoğan’ın bir sonraki durağı ise Katar.

 

Kaynak: TGRT Haber, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...