Tgrt Haber

AK Partili Hamza Dağ sinyali verdi: Gabar müjdesini Erdoğan duyuracak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
30 Nisan 2023 15:40 - Güncelleme : 30 Nisan 2023 15:59
AK Partili Hamza Dağ sinyali verdi: Gabar müjdesini Erdoğan duyuracak

Enerjide bağımsızlık adımlarıyla tam gaz ilerleyen Türkiye'de yeni bir müjdenin sinyali daha verildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gabar dağındaki yeni müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyuracağını söyledi.

Türkiye​, enerji​ tam bağımsızlık hedefine ulaşmak için emin adımlarla yola devam ediyor. Karadeniz gazının karaya çıkarılmasından sonra Gabar Dağı​'ndan petrol​ rezervlerine ilişkin her geçen gün sevindiren haberler geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın 2022'de Gabar Dağı'nda 150 milyon varillik net petrol rezervine sahip saha keşfedildiğini, karada yapılan en büyük 10 keşiften biri odluğunu duyurmuştu. Bu keşfin ardından rezerv değerinin yaklaşık 12 milyar dolar olduğunu bölgede çalışmalar aralıksız sürüyor.

"GABAR'DAN ÇOK POZİTİF MESAJLAR GELİYOR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, hem seçim çalışmalarını değerlendirdi hem de Gabar Dağı'ndan gelecek yeni müjdenini sinyalini verdi. Şimdi Gabar'dan çok pozitif mesajlar geldiğini söyleyen Dağ, "İnşallah önümüzdeki günlerde onun da müjdesini Sayın Cumhurbaşkanı'mız paylaşacaklardır. Nükleer tesis, RES'lerin (rüzgar enerjisi santrali), GES'lerin (güneş enerjisi santrali) daha da çoğalmasıyla ciddi anlamda bir noktaya geldik" dedi.

MİLLET İTTİFAKI'NA TEPKİ

Konuşamsının devamında Millet İttifakı'na da eleştiren Dağ, şunları söyledi:

Millet İttifakı'nın ittifak protokolünün hiçbir yerinde Mustafa Kemal Atatürk geçmemektedir. Cumhur İttifakı'nın ittifak protokolüne bakacak olursanız 'Mustafa Kemal Atatürk'ün uygun gördüğü ve hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkılacak' ifadesi çok net bir şekilde geçmektedir.

Dolayısıyla hem resmi belgelerde hem de kamuoyuna açıklanan belgelerde Millet İttifakı'nın, 7'li koalisyonun ısrarlı bir şekilde bu ifadeyi kullanmıyor olmasını acaba birilerine verilen bir vaatten mi kaynaklı olduğunu sorguluyoruz. Vatandaşımızın da sorguladığını düşünüyoruz. Sorgulamasının da bu 14 Mayıs seçiminin de kıymetli olduğunu düşünüyorum. İzmirli seçmenlerin de bu anlamda bunu sorguladıklarını da görüyoruz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...