Tgrt Haber

Gabar'da bağımsızlığa 'sağlam' adım! Petrolde günlük hedefe az kaldı, rakam açıklandı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
11 Aralık 2023 21:36 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 21:47
Gabar'da bağımsızlığa 'sağlam' adım! Petrolde günlük hedefe az kaldı, rakam açıklandı

Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde faaliyet gösteren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açtığı toplam 23 kuyuda günlük 30 bin varil petrol üretimine ulaştı. TPAO'nun resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, 2023 sonuna kadar günlük 35 bin varil petrol, 2024 sonuna kadar ise günlük 100 bin varil petrol üretme hedefi belirlendi.

ŞırnakGabar Dağı​ bölgesinde, Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açılan toplam 23 kuyuda günlük 30 bin varil petrol​ üretimine ulaşıldı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) sosyal medya hesbaplarından yapılan paylaşımda, "Şırnak Gabar Dağı bölgesinde, Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açtığımız toplam 23 kuyuda günlük 30 bin varil petrol üretime ulaştık.

2023 sonu hedefimiz günlük 35 bin varil petrol, 2024 sonu hedefimiz günlük 100 bin varil petrol. Bu başarı, ülkemizin enerji bağımsızlığına doğru attığımız sağlam adımların bir yansımasıdır. Gururla paylaşıyoruz" denildi. 

Gabar'da bağımsızlığa 'sağlam' adım! Petrolde günlük hedefe az kaldı, rakam açıklandı

ENERJİDE BAĞIMSIZLIK!

TPAO​'nun Gabar'da elde ettiği bu başarı, Türkiye'nin enerji sektöründeki yerlileştirme politikaları çerçevesinde önemli bir adım olarak değerlendirilirken üretimin artmasıyla birlikte, ülkenin enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik güvenli kaynak oluşturulması planlanıyor.

KISA SÜREDE 3 BİN VARİL DAHA KATILDI

Kasım ayının sonlarında 22 kuyuda günlük 27 bin varil üretim yapılırken aradan henüz 1 ay bile geçmeden günlük üretime 3 bin varil daha eklenmiş oldu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İhsan korkmaz12 Aralık 2023 03:41

Zeki Mürende bizi görecekmi yani türkiyenin ihtiyacını karşılayacakmı?

Sonraki Haber Yükleniyor...