Tgrt Haber

Galericilere sevindirici haber Erdoğan’dan geldi: Usule uymayana 100 bin liraya kadar ceza…

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Ekim 2023 14:11 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 14:23
Galericilere sevindirici haber Erdoğan’dan geldi: Usule uymayana 100 bin liraya kadar ceza…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilan sitelerindeki usulsüzlükleri hedef aldı. Kabine Toplantısı sonrası gelen açıklama galericileri bir hayli sevindirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısı sonrasında ilan siteleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan sahte ya da yanıltıcı otomobil​ ve emlak​ ilanlarından 1 Kasım tarihinden itibaren ilan sitelerinin mesul olacağını aktardı.

Yapılan açıklamaya göre yanıltıcı ilan verilmesi ya da bu kapsamda zafiyet gösterilmesi halinde 100 bin liraya kadar idari ara cezası uygulanacak.

Açıklama sonrası İhlas Haber Ajansı’na konuşan Kahramanmaraş galericileri, sahte ve yanıltıcı ilanların otomobil piyasasını kötü etkilediğini belirtti. Yeni kararın piyasada bundan sonraki süreç için olumlu yönde adımlar atılacağını aktaran galericiler, alıcının ve esnafın derin bir nefes alabileceğini ve piyasadaki fiyatların düşeceğini aktardı.

Galericilere sevindirici haber Erdoğan’dan geldi: Usule uymayana 100 bin liraya kadar ceza…

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan galerici esnafı Adem Parlak, yeni kararla ilgili düşüncelerini “İşimize yaradı. Vergi veriyoruz, kira veriyoruz, tabela parası veriyoruz. Adam mesela fabrikada çalışıyor, 2 tane, 3 tane yatırımlık araba almış. Biz 300 bin TL yazmışız arabaya, adam 400 bin TL yazmış. Yani adam 3 ay bekletiyor, 300 bin TL’ye alıyor ve 600 bin TL’ye satıyor bu arabayı. Vergi vermiyor ama ben araba başı yüzde 20 vergi veriyorum. Cumhurbaşkanımızın konuşması işe yaradı” sözleriyle ifade etti.

Galerici esnafı Mustafa Başkonuş ise, “Galerici esnaflarımız biraz rahatlamış durumda. 1 Kasım tarihinden itibaren ilan sitelerine sahte hesapla araç koyanlar, sahte isimle ilan koyanlara 100 bin TL ceza kesileceği söyleniyor. Bu da galerici esnaflarını bir nebze de olsun rahatlattı ve prosedürler uygun bir şekilde devam ediyor. Yetki belgesi, yeterlilik belgesi olmayanlara ilan sitelerinden ilan koyulmayacağı da söyleniyor. Biz bu kararı çok olumlu karşıladık. Piyasalarda bir sürü bu işi yapan, bizim işimizi yapan bir sürü ayaklı galerici diye tabir ettiğimiz insanlar var. Örneğin berberi, bakkalı bu işi yapıyor ve insanlar maalesef dolandırılmayla karşı karşıya kalıyor. Bu da insanların canını yakıyor. Tabii Cumhurbaşkanımızın bu açıklamasıyla ilan koyulmayacağını söylemesi, 1 Kasım tarihi ile maddi para cezası kesileceğini söylemesi ile bir nebze olsun piyasalarda rahatlama söz konusu oldu” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...